Atletizmde Kozumuz Tecrübe


Atletizmde Kozumuz Tecrübe

İşitme Engelliler Atletizm Milli Takımı, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları için hazırlıklarına Ankara'da devam ediyor. Kadronun tecrübesi ve daha önce elde edilen başarılar, beklentileri artırıyor.

Kamp döneminin ilk gününden bu yana çalışmalarını Başkent'te sürdüren İşitme Engelliler Atletizm Milli Takımı, 12 Temmuz tarihinde oyunların düzenleneceği Samsun'a giderek mücadelelerin başlamasını bekleyecek.

ÖNE ÇIKANLAR MARATON VE 4x400

Farklı şehirlerden gelen 15 sporcudan oluşan takımda, Teknik Direktör Salih Öztürk, kamp süreci boyunca çok iyi çalıştıklarını ve hazırlıkların çok verimli geçtiğini belirtirken, ''Özellikle maraton ve 4x400'de madalya beklentimiz var'' dedi.

Atletizm takımının, daha önce işitme engelliler kategorisinde Avrupa Şampiyonaları ve Deaflympics'te mücadele eden sporculara da sahip olduğunu sözlerine ekleyen Öztürk, ''Çocuklarımın kapasitelerini biliyorum. Daha önce başardıkları da ortada. Zaten bu spor onların bir nevi hayata tutunmak için tek yolları. Umarım emeklerinin karşılığını alırlar'' şeklinde konuştu.

YASİN’İN BEKLENTİSİ BÜYÜK

İşitme Engelliler Atletizm Takımı kadrosunda, yaklaşık 10 gün önce Bursa'da düzenlenen Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda yarışan ve 400 metre yarışında mücadele eden Yasin Süzen de bulunuyor. İşitme engelli olmayan rakiplerine karşı 400 metrede şampiyonluğa ulaşan Süzen, “Deaflympics için de hazırlık süreci boyunca aynı emeği veriyoruz. Burada da beklentim benzer bir sonuç alabilmek. Kendime güveniyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 23/06/2017