Atatürk'ü Anma Günü Özel Programları TRT'de


Atatürk'ü Anma Günü Özel Programları TRT'de

TRT, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82’nci yıl dönümünde özel içerikli yayınlar yapacak.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü’nde, TRT ekranları ve radyolarında özel içerikli programlar yayımlanacak.

Atatürk’ün cenaze törenindeki çok özel görüntüler “Tarihin Ruhu”nda

TRT 2’de ekrana gelen “Tarihin Ruhu” programı yeni bölümde Atatürk’ün anısına çok özel görüntüleri izleyiciyle paylaşacak. Tarihin Ruhu, yeni bölümünde 1938’de çekilen Atatürk’ün cenaze töreninin görüntülerini inceleyecek. “Dolmabahçe’den başlayıp, Ankara’da Etnografya Müzesi’nde son bulan yolculukta neler yaşandı? 10 Kasım törenleri ne zaman ve nasıl değişti? Bu tarih, bir yas günü olmaktan ne zaman çıkarılıp, bir anma gününe dönüştürüldü?” Atatürk’ün cenazesinin yolculuğu ve çok özel öyküsü 10 Kasım Salı günü saat 19.30’da TRT 2’de.

Ayrıca 10 Kasım Salı saat 12.00’de TRT 2’de yayımlanacak Tarihin Ruhu programının bir başka bölümünde ise “Atatürk’ün ölüm haberi ülkeye nasıl duyuruldu? Hükümet 19 Kasım’da İstanbul’da, 21 Kasım’da Ankara’da Atatürk’e veda için nasıl bir tören hazırladı ve ölüm haberinden sonra Dolmabahçe Sarayı’nda oluşan izdihamda kaç kişi hayatını kaybetti?” gibi sorular özel görüntülerle incelenecek.

Atatürk’ün sevdiği eserler “Konser Zamanı”nda

Keman virtüözü Cihat Aşkın Henri Vieuxtemps’ın 5. Keman Konçertosu’nu ve Selanik Türküsü’nü, Şef Hakan Şensoy’un yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde yorumlayacak. Atatürk’ün her defasında hayranlıkla dinlediği Toska Operası'ndan bir aryayı da tenor Levent Gündüz seslendirecek. “Konser Zamanı: Atatürk’e Çalan Keman” 10 Kasım Salı saat 10.00’da TRT 2’de izleyiciyle buluşacak.

Anıtkabir’den canlı yayın

Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek tören TRT 1’de canlı yayınla ekranlara gelecek. Atatürk’ün kabrinden yapılacak canlı yayınlarla, Anıtkabir’deki atmosfer izleyiciyle paylaşılacak.

TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Nağme, TRT Türkü ve TRT Bölge Radyoları da gün boyunca özel konserler, programlar ve söyleşileri dinleyiciyle buluşturacak.

Kaynak: trthaber.com


Yayın Tarihi: 09/11/2020