Fatsa’da“Ebrudan Yeşerenler” Sergisi


Fatsa’da“Ebrudan Yeşerenler” Sergisi

Ebru sanatı ustalığında 43’üncü yılına giren Ahmet Hikmet Barutçugil’in “Ebrudan Yeşerenler” adlı sergisi Fatsa Kültür Sarayı’nda sanatseverlerle buluştu.

Geleneksel ebru sanatına hayatını adamış Hikmet Barutçugil'in koleksiyonunda yer alan ve 40 eserden oluşan ebru sergisinin açılışına Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ TERÖRE EN GÜZEL CEVAPTIR

Sergi açılışında konuşma yapan Başkan Vekili Ahmet Çoruh, son günlerde artan terör saldırılarıyla ülke olarak karşı kaşıya olduğumuza dikkat çekerek, “Son zamanlarda ülkemizde artan terör saldırıları, kabuklarımıza çekilmemizi ve bizleri korkutmayı amaçlayan eylemlerdir. İşte bugün burada sergimizin açılması ve sizlerin katılım sağlaması da bu anlamda onlara verilecek güzel cevaptır, biriz ve güçlüyüz mesajıdır” dedi.

BU SERGİLER VESİLESİYLE GEÇMİŞİMİZLE KUCAKLAŞIYORUZ

Başkan Vekili Çoruh, bu sergiler vesilesiyle kendi kültürümüzle barışma fırsatı yakaladığımızı belirterek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde son bir yıl içerisinde çeşitli sergiler açtık. Amacımız, öncelikle bizleri bu göreve layık gören halkımızla görev icra ettiğimiz kamu alanlarını bir araya getirmek ve güzel birçok eseri hemşehrilerimizle buluşturmaktır. Ebru sanatını Osmanlı Dönemi’nde sahiplendik ve hayatımıza işledik. Millet olarak bu değerlere sahip çıkacağız ki birlik ve beraberliğimiz daha da perçinleşsin.  Maalesef geçmişte kendi değerlerimizin farkında olmadan, batının soyut eserlerine hayranlıkla bakardık. Bu tür sergilerle geçmişimizle de buluşup kucaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE GÜZEL ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, “Büyükşehir Belediyemiz, ilimizin her tarafında yaptığı yatırımlarla birlikte çok güzel sosyal ve kültürel projelere imza atıyor. İnşallah bundan sonra da Büyükşehirimizle birlikte bu sergimiz gibi birçok etkinliğe ve güzel çalışmaya imza atacağız” diye konuştu.

Fatsa Kültür Sarayı’nda açılışı yapılan “Ebrudan Yeşerenler” adlı sergi, 06 - 13 Ocak tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.


Yayın Tarihi: 06/01/2017