Atakum Belediyesi’nden Taflan’a Dev Kompleks


Atakum Belediyesi’nden Taflan’a Dev Kompleks

Taflan Mahallesinde yapımı devam eden saha, düğün salonu ve kültür evinden oluşan kompleks alanında incelemede bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, önemli bir hizmeti daha vatandaşlarla buluşturmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Atakum Belediyesi tarafından Taflan Mahallesinde yapımı devam eden Taflan Halı Saha, Düğün Salonu ve Kültür Evi projesini yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, mahallenin çocuklarıyla sohbet etti. Komple bir tesis olarak bölge halkına hizmet verecek olan kompleks için isim önerilerinde bulunan çocuklar, Başkan Taşçı’dan, halı saha’ya ‘Taflan Arena’ ismini vermesini istedi.

Atakum Belediyesi, Taflan Mahallesinde halı saha, düğün salonu ve kültür evinden oluşan bir kompleksin yapımını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kompleksin yapımının en kısa sürede tamamlanıp, vatandaşların hizmetine açılması için hızlı bir şekilde hareket ettiklerini belirtti. Başkan Taşçı, “İlçemizin merkez mahallelerinde olan hizmetlerin, ilçe merkezine uzakta kalan mahallelerimizde de olacağına söz vermiştik. Bu sözümüzden hareketle Taflan Halı Saha, Düğün Salonu ve Kültür Evi projemiz için düğmeye bastık. Yapım aşamasını kısa sürede tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.

Proje hakkında detaylı bilgi veren Başkan Taşçı, “Gençlerimiz sportif faaliyetlerini kendi mahallelerinde gerçekleştirecek, evlenmek isteyenler kendi mahallelerindeki düğün salonunda evlenecek ve kültürel, sanatsal etkinliklerin içerisinde olmak isteyenler Kültür Evi ile bu isteklerini yine kendi mahallelerinde giderecek. Konferansların verilebileceği proje içerisinde bilgilendirme çalışmaları, sağlık taramaları, kurslar ve daha birçok çalışma da gerçekleştirilebilecek. Bizim için en büyük öncelik, halkımızın ne istediğidir. Bu düşünceden hareketle Taflan Mahallesi ve civarındaki diğer mahallelerimizden gelen talepler doğrultusunda bu önemli kompleksi hayata geçiriyoruz” dedi.

İncelemeleri sırasında yanına gelen mahalle sakini çocuklarla sohbet eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, çocuklara, projeyi beğenip beğenmediklerini sordu. Projeyi beğendiklerini söyleyen çocuklar, Başkan Taşçı’ya isim önerisinde bulunmayı da ihmal etmedi. Taflan Mahallesi sakini minikler, özellikle halı sahanın adının ‘Taflan Arena’ olmasını talep etti. Başkan Taşçı bu talebi düşüneceğini belirtti. Başkan Taşçı ve çocuklar daha sonra hatıra fotoğrafı çekindi.


Yayın Tarihi: 06/11/2016