Samsunlu Hakemler Sınıfta Kaldı


Samsunlu Hakemler Sınıfta Kaldı

Samsun Çarşamba’da yapılan Bölgesel hakem testlerinde Samsunlu hakemler sınıfta kaldı. Ulusalda Samsun’u temsil eden Bülent Uludağ, Bekir Yücel ve Tuğrul Akkoyun testi geçemedi.

TESTİ GEÇEMEDİLER
Fifa’nın koyduğu yeni programlara göre hazırlanan ve testlere tabi tutulan Samsun’u temsil eden hakemler başarılı olamadılar. Tokat, Çorum, Ordu, Amasya, Sinop ve Samsunlu hakemlerin teste tabi tutulduğu sınavda Bal Liginde görev yapan 7 Samsunlu hakem testi geçemedi. Ayrıca; Samsunlu 23 hakemden sadece 13’ü testi koşarken, 10’u testi geçemedi. Bölgede 58 hakem görev alırken, bu hakemler içinde ağırlık Samsunlu hakemlerin üzerinde bulunuyordu.

SİSTEME AYAK UYDURAMAMIŞLAR
Teste tutulan hakemlerin aldığı sonuçlar Samsun hakem camiasında büyük üzüntü yaşattı. Alınan bu sonuçlardan sonra hakemlerin mazeret olarak; hazırlandıkları İlkadım sınırları içinde bulunan atletizim pistinin kapalı olması, hakemlerin de suni çimde hazırlanmasının da etkisinin olduğu öne sürüldü. Hakemlerin hazırlıklarının ve antrenmanlarının sporculara göre çok farklı olduğu belirtilirken; Fifa’nın uyguladığı yeni sisteme de ayak uyduramamalarının ve mental olarak da hazır olamamalarının Samsunlu hakemlerin başarısızlığında büyük rol oynadığı ifade edildi.

Alınan bu başarısız sonuçlardan sonra, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından bazı hakemlerin klasmandan düşürüleceği gündeme gelirken, ya araya bir mazeret koşusunun konulacağı ya da; Aralık ayında bu hakemlerin düşürüleceğine kesin gözüyle bakıldığı öğrenildi.  

Tufan İPEK


Yayın Tarihi: 12/10/2016