Aşırı Dolu Yağışı Zararlara Neden Oldu


Aşırı Dolu Yağışı Zararlara Neden Oldu

Ordu’nun Gürgentepe İlçesinde meydana gelen aşırı dolu yağışı olumsuz sonuçlara ve zararlara neden oldu.

Konu ile ilgili olarak Ordu Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘’12.06.2019 Çarşamba günü, Gürgentepe İlçemizde meydana gelen aşırı dolu yağışı sonucu;

Çok sayıda aracın camlarında kırılma, kaportalarında ezilme ve çökmeler meydana gelmiştir. Bölgede çok sayıda evin çatısı dolu yağışından etkilenerek, zarar görmüştür. Aşırı dolu yağışından bölgedeki tarım arazileri de olumsuz yönde etkilenmişti. 

Meydana gelen dolu afeti nedeniyle oluşan zararları yerinde tespit etmek üzere Valiliğimizce, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerinden oluşan Hasar Tespit Komisyonları oluşturulmuştu. Oluşturulan Hasar Tespit Komisyonları, 13.06.2019 Perşembe günü (bugün) bölgeye giderek, çalışmalarına başladı.

Hasar ve zararların tespitine yönelik olarak, Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir’in başkanlığında, Gürgentepe Belediye Başkan V., İl Afet ve Acil Durum Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdürü, İl Çevre Şehircilik Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ve ilgili mahalle muhtarlarının katılımıyla, Gürgentepe Kaymakamlığında bir toplantı da gerçekleştirildi. 

Konutların çatısında oluşan zararlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarından oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu tarafından, tarım arazilerinde meydana gelen zararlar ise, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce oluşturulan ve araçlarda oluşan hasarlar ise Gürgentepe Kaymakamlığınca tespit edilmektedir. 

Teknik personellerden oluşan Hasar Tespit Komisyonları, sahada hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur. ’’

 

 

 


Yayın Tarihi: 12/06/2019