Pınar, TRT 23 Nisan Şenliği’nde Çocukları Sanatla Buluşturacak


Pınar, TRT 23 Nisan Şenliği’nde Çocukları Sanatla Buluşturacak

Pınar, 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Şenliği kapsamında 40 ülkeden ve Samsun’dan 1.500’den fazla çocuğu sanatla buluşturmaya hazırlanıyor.

17 Nisan 2019 tarihinde Samsun’da gerçekleştirilecek etkinlikte Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması kapsamında kurulan Pınar Resim Atölyesi ve Pınar Çocuk Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Oyun Makinesi” çocuklara unutamayacakları bir bayram coşkusu yaşatacak.

Çocukların gelişimi için sanattan spora birçok projeyi destekleyen Pınar, TRT Uluslararası 23 Nisan Şenliği kapsamında Türkiye’den ve dünyadan binlerce çocuğu ağırlayacak.  17 Nisan saat 11.30’da Samsun TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayacak etkinliklerde çocuklar Pınar Çocuk Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Oyun Makinesi” ile tiyatronun büyülü dünyasında öğretici bir yolculuğa çıkacak. Türkiye çapında 38 yıldır kesintisiz olarak devam eden Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması kapsamında kurulan Pınar Resim Atölyesi ise resim sanatı ile yaratıcılıklarını kâğıda dökmek isteyen çocuklar için eşsiz bir deneyim sunacak.

İstanbul, Bursa, Eskişehir, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa ve Trabzon’un ardından Samsun’da çocuklarla buluşacak olan Pınar Çocuk Resim Atölyesi’nde çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde hayallerini çizecekleri keyifli anlar yaşayacak. Çocuklar atölyede yaptığı resimlerle aynı zamanda 38. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na katılabilecek. Değerlendirme sonucunda Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden yarışmayı kazanan resim sahibi birer öğrenci, tablet ve profesyonel resim malzemesi ödüllerinin sahibi olacak.

Gün boyu devam edecek etkinlikler kapsamında sahnelenecek Oyun Makinesi isimli tiyatro oyununda ise çocuklar, iki kardeşin babaannelerinin çiftlik evinde buldukları oyun makinesi ile başlayan heyecanlı hikayeleri izleyecek. 32 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki milyonlarca çocuğu ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturan Pınar Çocuk Tiyatrosu, Oyun Makinesi ile çocuklara seksek, deve cüce, köşe kapmaca gibi unutulan eski oyunları tekrar hatırlatarak keyifli anlar yaşatacak. 

Pınar Çocuk Resim Atölyesi & Çocuk Tiyatrosu

Etkinlik yeri: Samsun TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde

Etkinlik Tarihi: 17 Nisan

Etkinlik Saati: 11.30- 18.00


Yayın Tarihi: 15/04/2019