Giresun Kalesi Işıl Işıl


Giresun Kalesi Işıl Işıl

Giresun Kalesi tamamlanan aydınlatma çalışmalarının ardından eşsiz bir güzelliğe büründü.

Ay yıldızlı Türk bayrağının dalgalandığı Giresun Kalesi’nde yanan ışıklar Giresun semalarında görsel bir şölen oluştururken, Giresunlular muhteşem aydınlatmayı evlerinin balkon ve camlarından izlediler.

Önceki akşam ise Kale’de aydınlatma projesinin tamamlanmasıyla birlikte sade bir açılış töreni düzenlendi.

Törene, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Belediye Başkan Yardımcıları Şerafettin Vurgun, Osman Öden, Abdurrahman Demirel, Belediye Birim Müdürleri, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, bir yandan altyapı ve üst yapı çalışmaları sürerken bir yandan da şehrimize yeni sosyal alanlar katma çabası içerisinde olduklarını belirterek: “Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Giresun’umuzun seyir terası Kale’mize temizlik bakım ve aydınlatma çalışması gerçekleştirdik ve çalışmamız tamamlandı. Işıklandırma Kale’mizin surlarının görselliğini ön plana çıkaracak şekilde gerçekleştirildi. Kale aydınlatma projesinde gözettiğimiz genel amaç ise, Kale’mizin görselliğini ön plana çıkarmak ve dikkat çekiciliğini artırmaktır. Ayrıca Kale’mizin Doğu ve Batı yakasına 21 metre uzunluğunda ışıklı Giresun yazısı yerleştiriyoruz. Doğu yakasının çalışması tamamlandı, Bayram sonrası ise Batı yakasının yazısı yerleştirilecek. Ayrıca seyir terası ve yürüyüş yolları da yapacağız. Kalemize gözümüz gibi bakıyoruz.” dedi.

Giresun Valisi Enver Ünlü ise Giresun’da göreve başlayalı bir ay olduğunu belirterek, “Açıkçası ben bu şehri aşık oldum. Bir taraf yemyeşil bir taraf masmavi. Karadeniz’in incisi kadim şehir Giresun’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şehrimizin önemli mesire yerlerinden olan Kale hemşehrilerimizin ve misafirlerin uğrak yeri. Burası yaşayan ve içerisinde yaşanan bir Kale. Eksikliği hissedilen aydınlatmayı ise Belediye Başkanımız hayata geçirdi. Seyir terası ve yürüyüş yollarının yapılmasıyla Kalemiz çok daha güzel hale gelecektir. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyor çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra ise açılış kurdelesi kesildi ve Kale’de aydınlatma yapılan bölgeler gezilip, Türk bayrağının dalgalandığı noktadan eşsiz Giresun manzarası izlendi.

Diğer yandan, vatandaşlar Kale’nin ışıl ışıl haline sosyal medyada övgüler yağdırdı.


Yayın Tarihi: 28/07/2020