Antalya YÖREKS Fuarı’na Samsun Damgası


Antalya YÖREKS Fuarı’na Samsun Damgası

Antalya’da düzenlenen ve Samsun Ticaret Borsası’nın da yer aldığı 7’nci Yöresel Ürünler Fuarı’ na ziyaretçi akını yaşandı. Başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere stant ziyaretçilerin hayli ilgisini çekti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve kısa adı “Yöresel Ürünler Fuarı” olan YÖREKS’in bu yıl 7’ncisi Anfaş Antalya Fuar Merkezi’nde açıldı.  30 Ekim tarihine kadar gezilebilecek fuara 80 ilden 100 oda ve borsa, kalkınma ajansları, onlarca kurum ve yüzlerce firma katıldı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Samsun Ticaret Borsası’nın da yer aldığı Amasya, Çorum ve Tokat illerinin ortak katılımıyla düzenlenen 384 metrekarelik stanttaki yöresel ürünler ziyaretçilerin hayli ilgisini çekti. Simitten, kaymaklı lokuma, bafra pidesinden, terme pirincine  kadar birçok ürünün sergilendiği fuarı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve bürokratlar ile kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ziyaret etti.

İlk gün adeta izdihamın yaşandığı fuarda bölgeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyen Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, “Samsun her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara damgasını vurdu. Yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz ile bölgemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık” dedi.  Standı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, katılımcıları tebrik etti. 


Yayın Tarihi: 25/10/2016