Çarşamba Şeker Fabrikası İçin Çalışmalar Sürüyor


Çarşamba Şeker Fabrikası İçin Çalışmalar Sürüyor

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Taner Özden ve Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Şeker Fabrikasını ziyaret ederek Fabrika Müdürü Akif Ulukaya ve yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın mevcut durumu ile çalışmaya hazır hale gelmesi için yapılan çalışmaların kısa süre içerisinde biteceği açıklandı.

Bölge toplantıları düzenliyoruz

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “İlçemizde düzenli olarak bölge toplantıları düzenliyoruz. Mahalle mahalle gezip Şeker Fabrikasının ilçemiz için önemini, şeker pancarı üretmelerinin kendilerine ve ilçemize neler kazandıracağını anlatıyoruz. Sadece Çarşamba’da değil çevre ilçelerde de şeker pancarı üretimi için teşvik çalışmalarımız sürüyor. 2020 yılında yeniden üretime başlaması için üreticiden en az 150 bin ton şeker pancarı istiyoruz, inşallah bu rakamın çok daha üzerinde üretim yaparak Şeker Fabrikamızı yeniden hayata geçireceğiz”

Şeker pancarının ton fiyatında rekor artış

Başkan Doğan “Çiftçimiz için şeker pancarı yeninden en önemli gelir kaynaklarından biri olacak. Şeker pancarı ton fiyatı rekor bir artışla 2019 yılında 235 Liradan 300 Liraya yükseldi. 2020 yılında inşallah daha da artacak. Türk-Şeker Genel Müdürü 12 poların altına inilmeyeceğini yani 12 poları baz alarak uygulama yapılacağını duyurdu, bu durum çiftçimiz için de büyük önem arz ediyor.” şeklinde ifade etti.

Bölgeye ciddi ekonomik katkı sağlayacak

Çarşamba Şeker Fabrikası herkes için ekmek kapısı olacak diyen Başkan Halit Doğan “İlçemize istihdam açısından da büyük değer katacak fabrikamız da ortalama 700-800 kişinin çalışması planlanıyor. İlçemizin ekonomisine her alanda büyük katkı sağlayacak fabrika, çiftçisinden, işçisine, esnafına herkes için ayrı bir ekmek kapısı olacak. Çarşamba Şeker Fabrikası çalışmaya başlaması halinde sadece Çarşamba’ya değil bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlayacaktır. Teslim edilecek pancarın %17si kadarı ücretsiz küspe olarak çiftçimize destek olarak verilecektir ve bu sayede hayvancılık konusunda da üretici için büyük kazanım olacaktır.” şeklinde ifade etti.

Verdiğimiz sözlerin arkasındayız

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “Fabrikanın mevcut durumu ile çalışmaya hazır hale gelmesi için yapılan çalışmaların kısa süre içerisinde biteceği bilgisini aldık. Şeker fabrikasının çalışması en büyük arzumuz. Çarşamba Belediyesi olarak bununla alakalı hem burada hem de daha önceki toplantılarda verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bu konuyla alakalı yapılacak tüm çalışmalarda üreticilerimize destek vermeye hazırız” dedi.


Yayın Tarihi: 04/02/2020