Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Samsun’da


Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Samsun’da

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir dizi toplantı ve programa katılmak için Samsun’a geldi.

Samsun Valiliğini ziyaretinde, Vali Osman Kaymak tarafından karşılanan Bakan Selçuk Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Vali Kaymak’ı  makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Vali Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda kordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda İzmir’de yaşanan kazayı, toplantı sırasında öğrendiğini ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Dün Down Sendromlular Günü’ydü. Toplantımız sırasında üzücü bir haber aldık. İzmir’in Çiğli ilçesinde Down Sendromlu çocuklarımızı ve ailelerini taşıyan minibüsün devrildiğini ve 28 yaralımızın olduğunun haberini aldık. Yavrularımıza ve ailelerimize acil şifalar diliyoruz. İzmir İl Müdürlüğümüz ve ekiplerimiz tedavileri için sahadalar. Tedavileri için gereken yakın ilgiyi gösteriyorlar. Biz de durumu takip ediyoruz. İnşallah yavrularımız ve ailelerine en yakın zamanda acil şifalar diliyoruz” dedi.

Samsun’da yapılan sosyal yardımlardan bahseden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Samsun’da bakanlığımızın alanlarına dair bir toplantı yaptık. Samsun bizim için yatırım, kalkınma ve üretim alanında çok önemli bir şehir. Ekonomi, ticaret ve tarımda da önde olmasını, daha da öne çıkmasını istediğimiz illerden biridir.  O anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2002 yılından bu yana ilimizde yapılan toplam 29 milyar liralık yatırımla Samsun ili yeni bir çehre kazandı. Yatırımları daha da arttıracağız. Yine 2002’den bu yana toplam 2,8 milyar liralık sosyal yardımı vatandaşlarımıza ilettik. Bunların yarım milyar lirası da 2018 yılında gerçekleşti. Şu anda ilimizde 6 sosyal hizmet merkezimiz bulunmaktadır. 2019 yılı içerisinde 2 tane daha sosyal hizmet merkezimizi tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine kavuşturacağız” dedi.

Samsun’da öğleden sonra yapılacak toplantı ile yeni teşvik paketinin detaylarının anlatılacağını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlattığımız, ‘İstihdam Seferberliği 2019’un Samsun buluşmasını gerçekleştireceğiz. İşverenlerimiz, Cumhurbaşkanımıza 2019 yılı için 2,5 milyon istihdam sözü verdi. İnşallah Samsun’da bu istihdam sözünü tutan ve öncü olan illerden birisi olacaktır. İŞKUR verilerine baktığımız zaman da son 17 yılda Samsun’da 119 bine yakın vatandaşımızın işe yerleştirildiğini görüyoruz. Ocak-Şubat aylarındaki işe yerleştirme oranlarına baktığımız zaman da 2018 yılına kıyasla yüzde 10’u aşkın bir artış mevcuttur” diye konuştu.

Ziyarete ve toplantıya ayrıca Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk, İbrahim Avcı, Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, bakanlık yetkilileri ve ilimizde mevcut bakanlığa bağlı il müdürleri katıldı.


Yayın Tarihi: 22/03/2019