İmren Nilay Tüfekci: ‘Saygısız Ve Saldırganca Bir Tavır’


İmren Nilay Tüfekci: ‘Saygısız Ve Saldırganca Bir Tavır’

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Seçim kampanyası ve Seçim koordinasyon merkezine Ak Parti tarafından yapılan engellemeye yönelik çalışmaların ne siyasi etik açısından ne de seçme ve seçilme hakkının gözetilmesi anlamında kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

 SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR

Bazılarının şehri kendilerinin sandıklarını, kendi tapulu malı gibi davrandığını ve temiz bir seçim yerine kendilerinin önüne etik, ahlak ve seçim kurallarını hiçe sayarak şımarık bir tutum içinde olduklarını ifade eden İmren Nilay Tüfekci, “ Bu yaşananlar asgari siyasi etik ve nezaket kurallarına dahi tahammülü olmayan bir grubun iktidar şımarıklığı ile sözde siyaset adı altında gerçekleştirdiği kirli ve ucuz bir saldırıya maruz bırakılıyoruz. Bunun bir adım ötesi nedir düşünmek bile istemiyorum. Kendilerinden başka hiçbir şeye tahammülleri kalmadıklarını ortaya koydular aynı zamanda kaybetme korkusunu yaşadıklarını da herkese göstermiş oldular. Siyaset sahnesine adım attığım günden bu yana hiçbir rakibimi, hiçbir siyasi parti ya da seçmenini incitmek üzerine bir girişimin içerisinde olmadım. Aynısını rakiplerimden de bekledim. Ancak Seçim Koordinasyon Merkezimize gelenler sayın Cumhurbaşkanının da alet edildiği yakışıksız çirkin bir afiş oyunu ile karşılaştı.” diye konuştu.

SAMSUN HALKININ VİCDANINA BIRAKIYORUM

Bu şehre ve bu şehrin dinamiklerine inançlarını ortaya koymak adına belirledikleri slogan olan SEN DE İNAN SAMSUN söyleminin birilerinin canını acıtıp uykularını kaçırdığını ifade eden İmren Nilay Tüfekci, “ Karşı argüman üretmek yerine engellemek aslında ne şehre ne de bize karşı hiçbir cevaplarının olmadığını gösteriyor. Çünkü siz Sen de inan Samsun diyemezsiniz. Trafiğin durumu ortada, her yağmurda sele karışan alt yapının durumu ortada, tarımı bitirdiniz, hayvancılığı bitirdiniz, turizm adına muhteşem bir şehir var tek bir hamle yapmadınız. Gençler umutsuz, kadınlar mutsuz, insanlar işsiz. Fabrika açmak yerine kapattınız. Samsun’un sadece kendinize hizmet etmesi için kapalı bir kutu haline getirip, ayaklarına prangalar vurdunuz. Siz bu şehre artık bize inanın diyemezsiniz. Çünkü siz bile artık kendinize inanmıyorsunuz” şeklinde konuştu.

MESELE SEÇİM DEĞİL SAMSUN’A HİZMET

Onların meselesi seçim kazanmak adına her şeyi mübah görmek olduğunu ama İyi Parti olarak amaçlarının Samsun’a hizmet etmek olduğunun altını çizen Tüfekci, “Partiler ve  adaylar  seçim stratejilerini, slogan ve yol haritalarını uzun uğraşlar ve titiz çalışmalar sonucu oluşturur. Ve bugün Türkiye'de ilk kez sözde rekabet adı altında ve pişkin bir girişimle bir adayın seçim stratejisi ve sloganı çalınmıştır.  Bizim söylemimizi tüm nezaket ve etik siyasi kuralları hiçe sayarak kullanmalarını da ayrıca kamuoyu vicdanına bırakıyorum  Kirasını ödeyerek yasalara ve siyasi teamüllere uygun şekilde hazırladığımız binamızın karşısındaki yeşil alana branda ve isimlerimizin önünü kapatacak şekilde yapılan bu hamle, Samsun’a değil ama kendilerine yakıştı demek ki. Kendi yaptırdıkları anketlerde çıkan sonuçlar biliyorum ki onları çok korkutuyor. Biz de anket yaptırıyoruz ve yakında bunları paylaşacağız”


Yayın Tarihi: 05/02/2024 - 10:27