Recep Özyurt, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkan Adayı


Recep Özyurt, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkan Adayı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanlığı'na Samsunlu aday.

Düzenlediği basın toplantısında Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Recep Özyurt, 30 yıldır teröre erlerden sonra en çok şehit veren sıvasız evlerin çocukları astsubayların tek yasal temsilcisi olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel başkanlığına aday olduğunu belirterek şunları söyledi:

Sosyal sorumluluk projelerine imza atacağız

‘Kamu yararına bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimizde hem camiamıza hem de ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi amaçladık Bu amaçla bir takım projeler geliştirdik ülkemizi ve Derneğimizi Yurtiçi ve yurtdışında tanıtacak tüm dünya televizyonlarının Canlı yayınlayacağı sosyal sorumluluk projelerine imza atacağız bu projeleri sizinle burada paylaşmak niyetinde değilim Projelerin içeriğini seçimde delegelerimizle detaylı olarak paylaşacağız.

15 Temmuz hain kalkışmasına çomak sokan kahramanlarla gündeme gelen astsubaylar son günlerde vizyona giren Kore Gazisi Kahraman astsubay Süleyman Dilbirliği nin hayatını konu alan Ayla filmine karşı geliştirilmeye çalışılan algı operasyona vurgu yapmaktadır. Süleyman Dilbirliği ağabeyimiz şu anda yoğun bakımdadır kendisine Allah'tan şifa diliyorum.

Ancak gündeme gelen bu olumlu insani davranış bazılarını rahatsız etmiş ve algı operasyonuna girişilmiştir. 15 Temmuz'da karizmayı çizdirenler  zevatı kurtarmanın çaresini astsubaylar üzerinde algı yaratarak bulmuşlardır. Ağabeyim Süleyman Dilbirliği’nin insan sevgisinden 65 yıl sonra Kahraman şehidimiz  Ömer Halisdemir'in vatan sevgisi Astsubayları Ifade etmektedir değil 65 yıl 650 yıl geçse bile bu sevgiler değişmeyecektir.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni dünyanın sayılı ordularından biri yapan disiplinidir.   Disiplinin  Temeli de emir-komuta zinciridir. Verilen emrin başarısı da   astsubaylara endekslidir. Emir başarı ile icra edilmiş ise ödül emri verene başarısızlıkla sonuçlanmışsa ceza Astsubaya verilir. Bir noktada astsubaylar Türk Silahlı Kuvvetlerinin günah keçisidir. Çünkü Ordunun Anayasası iç hizmet kanunu ceza yasası da  bir suçlar için Askeri Ceza Yasası,  kabahatlar için ise  disiplin yasasıdır.    2013 yılında Avrupa Birliği normlarına uydurulmak üzere disiplin yasası revize edilmiştir.  Ancak  bu yasa sanki Astsubaylar için çıkartılmıştır. Bu yasa nedeniyle 2013-2014 yıllarında 20'nin üzerinde astsubay İntiharı gerçekleşmiştir. Bu yasanın birçok hükmü astsubaylar aleyhine kasıtlı olarak kullanılmış gelecek kaygısı anı düşen astsubaylarda intihar yolunu seçmişlerdir.  Bir intihar da 15 Temmuz gecesi olmuştur. İstanbul'da Maltepe Zırhlı Tugayı’ndan hareket eden tanklar Köprüye doğru yol alırken vatandaşlar tarafından yol kapatılmış konvoyun önünde bulunan tank sorumlusu Astsubay Ferhat Daş, tankı durdurmuş ve konvoyun ilerlemesi de durmuştur ancak konvoyun  arkasındaki komutan tarafından telsizle  tankı halkın üzerine  sürmelerini  gerekirse yolu açmaları için  halkın üzerine afeş açmaları emrini vermiştir. Emre direnen  genç Astsubay sonunda pes etmiş ve ‘’halkın üzerine ateş edeceğime kafama sıkarım’’ diyerek intihar yolunu seçmiştir. Tüm bunlar tanık ifadeleri ile polis tutanaklarında sabittir ancak halkın üzerine ateş etmeyen bu genç kahraman  başlangıçta Feto üyesi denilerek hiçbir dini vecibesi yerine getirilmeden, cenaze namazı kılınmadan ve mezarlık dahi verilmeden babasına teslim edilmiş, aile evlerinin bahçesine kahraman astsubayı defnetmiştir.  Daha sonra astsubayın babası ‘’benim oğlum vatan haini olamaz’’ diyerek olayın araştırmasını yapmış polis tutanaklarına  ulaşmıştır. Halen bu kahraman astsubay yasalarda intihar edenlerin şehit olamayacağı yazdığından şehit olarak kabul edilmemekte ve evlerinin bahçesindeki mezarda yatmakta,  babasının hukuk mücadelesi devam etmektedir. Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımıza sesleniyorum.  Bu Kahraman astsubaya iade-i Itibar verilerek şehit beratının ailesine verilmesini rica ediyoruz.’


Yayın Tarihi: 24/11/2017