Bugün İtibariyle Afrin Şehir Merkezi Tamamen Kontrol Altına Alındı


Bugün İtibariyle Afrin Şehir Merkezi Tamamen Kontrol Altına Alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yılı Töreni’nde yaptığı konuşmada, Afrin şehir merkezinin bu sabah itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını açıklayarak, “Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor” dedi.

“AFRİN ŞEHİR MERKEZİ KONTROL ALTINA ALINDI”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümünde tüm şehit ve gazileri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin şehir merkezinin 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

“Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milleti olarak dün Çanakkale'de hangi heyecan azim ve inançla mücadele edildiyse, bugün de sınırlar içinde ve dışında aynı şekilde bir mücadelenin yürütüldüğünü kaydetti.

Kahraman Mehmetçiklere ve ülkelerinin hürriyeti ve aydınlık geleceği için canla, başla mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarına şükranlarımı sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonu en başından beri destekleyen millete ve kendilerini teröristlerin zulmünden kurtaran Mehmetçiği sevinç gözyaşları içinde karşılayıp Türkiye’ye kucak açan Suriyelilere teşekkür etti.

“BU OPERASYONLA TÜRKİYE MAZLUMUN YANINDA OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Bu operasyonla Türkiye bir kez daha hakkın, haklının, mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Daha önce Cerablus’ta, Rai’de, El Bab’da, Azez’de ne yaptıysak, şimdi Afrin’de ve çevresindeki yerleşim yerlerinde de aynısını yapacağız. 140 bin kişi Cerablus’a döndü, şimdi de Afrinli olan kardeşlerimiz Afrin’e dönecekler. Teröristlerin izlerini silerken, aynı zamanda altyapısından üstyapısına bölgeyi yaşanabilir hâle getirecek tüm adımları atacağız. Hâlen ülkemizde ve diğer yerlerde yaşayan bölge halkının ne kısa sürede yurtlarına, evlerine kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız. Türkiye’nin ve milletimizin Suriye’nin ve Suriyelilerin bu ortak zaferi terör örgütlerini aramıza bir hançer gibi sokmaya, bin yıllık kardeşliğimizi zehirlemeye çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır. Bu zaferin bir kez daha hem ülkemize, hem de Afrin bölgesindeki kardeşlerimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.”

Türk milleti olarak Çanakkale’de hangi heyecan, azim ve inançla mücadele edildiyse bugün de sınırları içinde ve dışında milletin aynı şekilde bir mücadele yürüttüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ecdadımız Çanakkale’nin, burada yürütülen mücadelenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyordu. Bunun için adeta varını, yoğunu ortaya koyarak Çanakkale’yi geçilmez hâle getirmişti. Bugün biz de terör örgütleriyle ve arkalarındaki güçlerle sınırlarımızı içinde ve dışında, bu verilen mücadelenin anlamını çok iyi biliyoruz” diye ekledi.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 17/03/2018