Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi'nin Açılışı Gerçekleştirildi


Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Başkan Şahin: “ O Güzel Denize Artık Kanalizasyon Akmayacak ”

Başbakan Binali Yıldırım'ın tele konferansla canlı bağlandığı Samsun'daki Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta Bir Konuşma Yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak çevre odaklı projelerden birisini daha hayata geçirdiklerini kaydederek; “Bu proje ile birlikte Yakakent ilçemizde artık atık su sorunu ortadan kalkacak. İlçemizin o güzel denizine artık kanalizasyon akmayacak. Yakakent ilçemiz Samsun’un deniz kenarında olan, turizme müsait olan şirin bir ilçemiz. Atık su probleminin çözülmesi gerekiyordu. 29 Eylül 2015 tarihinde ihaleye çıkarak 23 milyon 317 bin 600 lira olarak bir bedel tahsis edilmiş. 14 Ocak 2016’da ihale sözleşmesi imzalanmış. Bugün bu tesisimiz hizmete girmiştir. Alt yapı olmayan yerleşim alanlarında bırakın ilçeleri, köylerde dahi büyük sıkıntı yaşanmakta. AK Parti belediyeciliği ile son dönemde büyük atılımlar yapılarak köylerimize de artık kanalizasyon problemleri, içme su problemleri bir bir çözülüyor. Bir anda hepsinin olması tabii ki mümkün değil. Daha önceki başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın da çevreci yaklaşımlarıyla mavi bayraklı plajlarımız oldu. Burada da Karadeniz’e derin deşarj sistemiyle bu atıkların tamamen denizin derinliklerine gönderilerek Tesisimizde yapılacak işlemin ardından atık su arıtılarak kıyıdan bin 400 metre ileriye ve 25 metre derinliğe tahliye edilecek. Hizmete açtığımız bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışa katılan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, yaptığı konuşmada, çevreyi yalnızca korumak için değil aynı zamanda yaşatmak adına çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'de 4 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Karaaslan, "Orman varlığımızı artırdık. Şehirlerde arıtma tesisleri kurduk. Biz çevreyi sadece ağaç dikmek olarak ele almadık. Biyolojik çeşitliğinin zenginleşmesinden ekolojik dengenin korunmasına, arıtma tesisleri ile yaşam kalitesinin artmasına bütün bu değerlere sahip çıktık" diye konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak da çevre için çok önemli yatırımların yapıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından canlı yayın ile Samsun'a bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, Samsun'a 55 milyon lira değerinde 4 tesisin yapıldığını belirterek hayır olsun temennisinde bulundu.

Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte Kavak, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerindeki atıksu arıtma tesislerinin de açılışının yapıldığı belirtildi.

Törene, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihin Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Yakakent Kaymakamı Selin Sarı ve vatandaşalar katıldı.


Yayın Tarihi: 03/06/2018

Diğer Resimler

Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi'nin Açılışı Gerçekleştirildi
Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi'nin Açılışı Gerçekleştirildi
Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi'nin Açılışı Gerçekleştirildi