Kalkınmayı Sağlayacaksak, Kadın-Erkek Birlikte Olmak Durumundayız


Kalkınmayı Sağlayacaksak, Kadın-Erkek Birlikte Olmak Durumundayız

Samsun Valisi Osman Kaymak, Anemon Otel’de düzenlenen dezavantajlı kadınlara yönelik uygulamalı girişimcilik eğitiminin verildiği Kadın Moda Atölyesi kapanış toplantısına katıldı.

Kadın Moda Atölyesi kapanış toplantısında Kadın Girişimcileri Destekleme ve Kültür Derneği (KAGİD) Başkanı Satı Düzgün yaptığı konuşmasında, “2016-2017 tarihleri arasında yürütmüş olduğumuz ‘Kadın Moda Atölyesi’ projemizin kapanış toplantısına hoş geldiniz. 40 dezavantajlı kadınımızla yürütmüş olduğumuz yedi aylık eğitimleri bitirmiş bulunuyoruz. Bu yedi aylık süreç içerisinde eğitimlerimiz verimli ve keyifli geçti.  Bu eğitimler kadınlarımızın hayatında olumlu sonuçlar doğurmuştur. Derneğimiz bu ve benzeri projelerle kurulduğu günden bu yana toplumda fark yaratmaya devam etmektedir. Ben öncelikle katılımlarından dolayı başta Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Dedi.

'BİZ TÜRKİYE’DE KALKINMAYI SAĞLAYACAKSAK, KADIN-ERKEK BİRLİKTE OLMAK DURUMUNDAYIZ'

Samsun Valisi Osman Kaymak, Kadın Moda Atölyesi kapanış toplantısında yaptığı konuşmasında, “Değerli Samsunlular; Biliyorsunuz, Samsun’da istihdamın artırılması için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Kadın Girişimciler Derneği'nin başlatmış olduğu bu programı önemsiyoruz. Bu akşam aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dernek yönetici arkadaşlarımız Samsun’da çok önemli bir iş yapıyorlar. Biz Türkiye’de kalkınmayı sağlayacaksak, kadın-erkek birlikte olmak durumundayız. Vasıfsız insan çok ama iş yerleri de vasıflı eleman arıyorlar. O yönüyle kadınlarımıza böyle bir imkan verdikleri için Kadın Girişimciler Derneği'ni tebrik ediyoruz. Bundan sonra KOSGEB ve Esnaf Sanatkar Odalarından uygun maliyette kredi kullanarak kendi iş yerinizi kurabilirsiniz.

Samsun’da istihdamı artırmak için Organize Sanayi Bölgelerini önemsiyoruz. Samsun bir milyon 300 bin nüfuslu bir ilimiz. Merkez Organize Sanayi Bölgesinde çalışan sayısı 5 bin. Bu Samsun için düşük bir rakam. Samsun’da iki tane büyük Çarşamba ve Bafra ovalarımız var. Ama bunları insanlara maalesef iş ve aşa dönüştüremediğimiz için, iş alanları oluşturamadığımız için insanlar göç ediyorlar. Aslında Samsun’un müthiş potansiyeli var. 4 ulaşım aksına sahip nadir illerimizden birisi. Tarım potansiyeli, sanayi potansiyeli, turizm potansiyeli biz bunları ilimizdeki bütün yöneticilerle, milletvekillerimizle masaya yatırıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da istihdamı artırmak için seferberlik programı var. Bu program çerçevesinde Samsun’da istihdamı artırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz ve hep beraber çalışıyoruz. Geçen ay Havza OSB Bölgesinde arsa satışlarını başlattık, Çarşamba ilçemizde Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz. Bafra Organize Sanayi Bölgesinde çok güzel arsalar var. Bu bölgeye yeni fabrikalar gelmeye çalışıyor. İl Merkezindeki Organize Sanayi Bölgeleri doldu. Fabrika kuracak müteşebbis arkadaşlarımıza ilçelerimizi tavsife ediyoruz. Bütün burada amacımız daha çok insanın çalışacağı, üreteceği alanlar oluşturmak."dedi.

'KADIN GİRİŞİMCİ ARKADAŞLARA PAZAR ARAŞTIRMASI YAPARAK BİR İŞ KURMALARINI TAVSİYE EDİYORUM'

Samsun Valisi Osman Kaymak konuşmasının devamında, "İnşallah bizlerde ilin valisi olarak bütün kurumlarımızla birlikte kadınlarımızın emrindeyiz. Yeter ki, kadınlarımız şunu gelsin desinler. Sayın Valim, biz bir iş kurmak istiyoruz ama imkanımız yok. Biz bütün imkanları seferber ederiz. Emin adımlarla hepinize ilerlemenizi öneririm. Kadın girişimci arkadaşlara pazar araştırması yaparak bir iş kurmalarını tavsiye ediyorum. Ben şimdiden kadın girişimci arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından  bir sunum ve dezavantajlı kadınlara yönelik olarak yedi aylık süreç içerisinde verilen eğitimleri gösteren kısa bir video gösterimi sunuldu.

Kadın Moda Atölyesi kapanış toplantısına ayrıca MÜSİAD Başkanı Haluk Tan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, davetliler ve kursiyerler katıldı.


Yayın Tarihi: 28/10/2017