Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Projesi İhale Edildi


Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Projesi İhale Edildi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, bir mega projeyi daha hayata geçiriyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte Altınordu ilçesinde kamyon garajının bulunduğu alana 18 ayda yapılması planlanan 311 konutluk Toplu Konut Projesi ihale edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gerçekleştireceği vizyon projelerinden biri olan “Toplu Konut Projesi”, hem Altınordu ilçesine değer katacak hem de Ordu’da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları yönünden bir milat olacak. 

EYLÜL AYINDA İLK KAZMA VURULACAK

Başkan Enver Yılmaz, birçok kişinin ev sahibi olmak için heyecanla beklediği projenin ihale edildiğini söyledi. Yapılan değerlendirmenin ardından ihaleyi alan yüklenici firmayla sözleşme imzalandığını ve ruhsat çalışmalarının başladığını ifade eden Başkan Yılmaz, ruhsat işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Eylül ayı içerisinde ilk kazmanın vurulacağını kaydetti.

TOPLAM 311 KONUT YAPILACAK

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak 311 konutluk projenin Altınordu ilçesinin marka değerlerinden biri olacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Bu proje, Altınordu ilçemizdeki prestij projelerimizden biri olacak. Kentsel dönüşüme aldığımız kamyon garajında, toplam 4 blok ve 311 daireden oluşacak yeni bir yaşam alanı inşa ediyoruz. Proje kapsamında 62,9 m2 büyüklüğünde 26 adet 1+1, 113,1 m2 büyüklüğünde 101 adet 2+1 ve 137 m2 büyüklüğünde 184 adet 3+1 daire yapılacak” dedi.

PROJE 18 AYDA TAMAMLANACAK

Başkan Yılmaz, çalışmaların başlamasıyla birlikte hızlı bir şekilde tamamlanacağını söyleyerek, “Çalışmalar, yer tesliminin yapılmasından itibaren hızlı bir şekilde devam edecek. İnşallah herhangi bir aksaklıkla karşılaşmazsak 18 ay içerisinde projeyi bitirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

YARIDAN FAZLASI YEŞİL ALAN OLACAK

Başkan Yılmaz, proje dâhilinde yeni yeşil alanlar oluşturulacağını ifade ederek, “Proje uygulama alanının yarısından fazlasını yeşil alan olarak ayırdık. Bu alanlarda yürüyüş ve spor sahaları da olacak. 329 araçlık otopark, mescit, market ve 30 adet işyerinden oluşan bir de ticaret alanı yapılacak” dedi.

PROJE GÖRSELLERİ PAYLAŞILDI

Diğer taraftan Ordu Büyükşehir Belediyesi, kamyon garajına uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin görsellerini paylaştı. Hazırlanan görsellere göre bir hayli ilgi göreceği tahmin edilen Toplu Konut Projesi, şehre yeni bir kimlik kazandıracak.


Yayın Tarihi: 14/08/2016