Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Bizim Şeref Madalyalarımızdır


Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Bizim Şeref Madalyalarımızdır

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı, Allah’ın izniyle boş kalmayacak. Hamdolsun milletimizin tamamı o tepedeki nöbete taliptir, talip olmayı sürdürecektir” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine, bu gazi mekâna hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen davete katılan şehit yakınlarına ve gazilere şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz ülke ve millet olarak bizim şeref madalyalarımızdır. Onların fedakârlığı sayesinde bugün burada olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Şunun da farkındayız: Bu ülkede şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı, Allah’ın izniyle boş kalmayacak. Hamdolsun milletimizin tamamı o tepedeki nöbete taliptir, talip olmayı sürdürecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonda Fırat Kalkanı Operasyonu’nda görevli bulunan zırhlı birlik ile canlı bağlantı gerçekleştirdi. Tankçı Yüzbaşı Efe Trabzon ile gerçekleştirilen canlı bağlantıyla birliklere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Efe, şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden tüm şehit, gazi aile ve yakınları bir aradayız. Gerek Sayın Başbakanımız, gerek Genelkurmay Başkanımız, bakanlarımız, kuvvet komutanlarımız, hep birlikte devletin üst düzey yöneticileri bir aradayız. Buradan sizlere selamlarımızı, sevgilerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Komutan altındaki bütün askerimize buradan selam, sevgilerimizi gönderiyoruz. Allah yar yardımcınız olsun. Ve aldığım haberlerle gururlanıyorum ve şu anda gerek sınırımızda verdiğiniz mücadele, gerekse Cerablus’ta… Sağ olunuz, var olunuz” diye konuştu.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 30/08/2016 - 13:35