Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEOG Sınavının Kaldırılması Lazım”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEOG Sınavının Kaldırılması Lazım”

ATV, A Haber ve A News’de yayınlanan “Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel” programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG sınavının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda eğitim alanında 15 sene önce yaşananlarla bugün sağlanan imkânlara da değinerek, orta öğretimde kendisinin 75 kişilik bir sınıfta eğitim gördüğünü, bu sayının kimi yerlerde 100’e kadar çıktığını aktardı.

İktidara geldiklerinde, bütçede savunmanın ilk sırada olduğunu, birinci sırayı eğitime vererek alt yapı yatırımlarına başladıklarını, personel alımında ilk sırayı öğretmenlere ayırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eksikliklerin yaşandığını; ancak bunların aşılacağını söyledi. Eksiklerden birinin temel eğitimden ortaöğretime geçiş (TEOG) sınavı olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG sınavının kaldırılması gerektiğini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: “Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Ha gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına, üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre de girmen gereken yere de girersin.”

Yapılması gerekenin okullardaki seviyeyi yükseltmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunucunun “Nasıl bir süreç beklemeliyiz? Ne öngörmeli veliler? Ne zaman içerisinde TEOG kaldırılır?” şeklindeki sorularına cevaben, yarın Başbakan Yıldırım ile yapacağı görüşmede konuyu kendisiyle paylaşacağını, konu ile ilgili kararı süratle almalarını isteyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel eğitimden liseye nasıl geçileceği yönündeki soruyu, “Eğer farklı okullara gitme durumu olursa her okul kendi imtihanını yapar, o okula geçmek isteyen de o okulun imtihanına girer. Dolayısıyla o okulu da kazanırsa o okula devam eder. Bunlar zor şeyler değil, bunların hepsi aşılır” şeklinde cevapladı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 15/09/2017