Yeniden Refah Partisi’nden Togar’a Destek Açıklaması


Yeniden Refah Partisi’nden Togar’a Destek Açıklaması

Togar’dan pankartı kurşunlayan şahsın “işten atıldım” iddiasına yanıt: “İşten atılmadı emekli oldu”

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklaması ile Hasan Togar’ın seçim kampanyasına yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, pankartı kurşunlayan şahsın ‘işten atıldım’ iddiası da yalanlandı. Togar, “Helallik dileyerek emekli oldu. Onun üst aklı, ağababalarının bunu planladığına inanıyorum. Herkesten isteğim İlçenize ve evlatlarınıza sahip çıkın” dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Başkan Adayı Hasan Togar’ın aracının camının kırılması ve seçim pankartına 11 el ateş edilerek kurşunlanmasının yankıları sürüyor. Dün gece Genel Başkan Fatih Erbakan’ın saldırıyı kınayan açıklamalarının ardından, bugün partinin Samsun İl Teşkilatı Tekkeköy’e geldi. 19 Mayıs Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Adem Güney ve Hasan Togar’ın katılımlarıyla basın açıklaması düzenlenerek yapılan saldırılar kınandı. 

Parti adına konuşan Adem Güney, “Sayın başkanımız ve ekibine geçmiş olsun diliyor, seçim kampanyasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Maalesef kaybedeceklerini anlayanlar, düşünenler böyle çirkin saldırılara tevessül ediyor. Sadece burada değil arkadaşlar. Hem tehdit hem de şantaj görüyoruz. Tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğiz. Bu yapılanlar sandıktan reddedilecektir. Tekkeköy’ü tekrar eski günlerine döndürmek isteyen karanlık güçlere karşı Tekkeköy halkının sandıkta bir cevap vereceğine inanıyorum. Göreceksiniz bu yapılanlar sandıkta halkımız tarafında reddedilecek. Zorla belediye başkanlığını kazanamaz, sandıktan çıkamazlar. Korkutarak baskı kurarak seçim kampanyası kazanılmaz” diye konuştu. 

“İşten atılmadı emekli oldu”

Başkan Togar ise dün Valilikten yapılan açıklamanın, eksik ve yanlış olduğunu söyleyerek saldırıyı yapan şahsın işten atılmadığını, hatta helallik isteyerek emekli olduğunu söyledi.

Pankartı kurşunlayan şahsın bunu tek başına planlayamayacağını söyleyen Togar, "Birkaç gün önce seçim aracına, saldırı, yumruk, tekme ardından bir seçim afişine silahla mermi atabilecek kadar gözü dönmüşlerin bu ilçeye vaat edebilecek hiçbir mutlu günü yok. Biz kavga için gelmedik. Çirkinlik onlara güzellik bize. Kötülük onlara iyilik bize. Valiliğimizin de açıklamasının üzerine yanlış bilgilendirme olduğu için, eksik bilgilendirme olduğu için söyleyeyim. Ailesinin dahi işe alınmasına referans olmadığı birini, sağlık engeli olmasına rağmen bu kardeşiniz işe aldı. Kesinlikle akli bir engel değil. Kimse aklımızla oynamasın. Bundan 4-5 ay önce de helallik dileyerek emekli oldu. Onun bunu yapabilecek çapta birisi olmadığını biliyorum. Onun üst aklı, ağababalarının bunu planladığına inanıyorum. Bu ilçenin 7’den 70’e tüm evlatlarına, annelerine babalarına gençlerine sesleniyorum. İlçenize ve evlatlarınıza sahip çıkın” şeklinde konuştu. 

İlçenin geçmişe döndürülmesine müsaade etmeyeceğini tekrar yineleyen Togar, “Tek derdimiz 'bu ilçe bir daha asla geçmişe dönmesin' olduğunu defalarca söyledik. Bugün tabiri caiz ise bu ilçede dikili ağacı olmayanların geçmişinde bir izi olmayanların bu ilçenin geleceğine yön vermek için şaşırmışlarının, biraz çizgiden çıkmışlarının ilçenin sokaklarını ve gençlerini birbirine düşürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Yine söylüyorum buradan, tüm Türkiye duysun. Özellikle bu 60 bin, 7’den 70’e bu ilçede yaşayan herkes duysun ki, bu ilçenin geçmişe döndürülmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 


Yayın Tarihi: 25/02/2024 - 17:34