Yeni Yatırımlarla Çarşamba Şehir Merkezi Büyüyor


Yeni Yatırımlarla Çarşamba Şehir Merkezi Büyüyor

Başkan Halit Doğan: “Şehir merkezinde sıkışan ilçemizi çevreye yayıyoruz”

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yeni yapılacak Hükümet Konağı ve ilçe merkezinin trafik akışını rahatlatacak körünün çalışmaları başladı

Samsun’un Çarşamba ilçesi yeni yatırımlarla büyüyor, ilçenin çehresi değişiyor.  İlçeye uzun yıllar hizmet edecek yatırımlar yapma gayesinde olduklarını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan,  Hükümet Konağı ve yeni köprü çalışmalarının başladığı müjdesini verdi. Başlayan çalışmalar ile birlikte Çarşamba’nın şehir merkezi genişleyerek ilçenin her bölümünün aynı oranda değerlenmesi sağlanacak. Eski ve kullanım ömrünü yitiren şehir merkezindeki Kaymakamlık binası yıkılarak yerine şehir içinde yaşanan trafik ve park sorunun çözecek otopark ve yeşil alan ilçeye kazandırılacak. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği ilçeye eğitim, spor ve kültürel alanlarda yüz yıllık yatırımlar kazandırılıyor.

Çarşamba’nın her yeri değerlenecek

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba ilçemizde merkezdeki trafik ve araç yoğunluğunu azaltmak, şehri çevreye doğru yaymak, merkezdeki alanlarda da otopark ve park alanı oluşturmak amacıyla devletimizin imkanları ile Hükümet Konağımızın yenilenmesi için inşaat çalışmalarına başlanıldı. İçinde asansör dahi bulunmadığı için engelli ve yaşlılarımızın tapu vs. birimlere ulaşmakta zorlandığı binayı yenilemiş olacağız. Hem de İşkur, Askerlik Şubesi ve Denetimli Serbestlik Birimleri de yeni binada hizmete başlamış olacaklar. Böylelikle merkezde bulunan Askerlik Şubesi binası ve Kaymakamlık binaları kaldırılacak yerlerine otopark ve park alanları oluşturularak şehir içindeki trafik karmaşası da azaltılmış olacak. Şehrimiz de yeni yapılacak köprünün de yardımıyla üniversite kavşağından Çay Mahallesine, Terme Caddesine kadar kesintisiz ulaşım imkanına kavuştuğu gibi Çarşamba'nın her yerini aynı değere kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

“Hemşehrilerimizin verdiği görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz”

Başkan Doğan, “Büyüyen ve gelişen Çarşamba’mızda hemşehrilerimizin işlerini daha kolay ve düzenli bir şekilde halletmesi için yeni ve günümüz koşullarına uygun modern bir Hükümet Konağı yapıyoruz. Böylelikle sıkışan şehir merkezimizi de ilçemizin her bölümüne yaymış olacağız. Eski ve kullanım ömrünü yitiren şehir merkezindeki Kaymakamlık binası da yıkılarak yerine şehir içinde yaşanan trafik ve park sorunun çözecek otopark ve yeşil alan ilçemize kazandırılacak. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, güzide kentimiz Çarşamba’mız için çalışmaya devam ediyoruz. Yatırımlarımız şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. İnşallah Çarşamba’mıza yeni yatırımlar kazandırmaya, hemşehrilerimizin bize verdiği görevi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Tüm emeği geçenlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 05/08/2023 - 15:29