Başkan Demir'den Samsunlulara '19 MAYIS' Çağrısı


Başkan Demir'den Samsunlulara '19 MAYIS' Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Mayıs Pazar günü Samsun'da olacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsunlular olarak bu büyük coşkuyu Cumhurbaşkanımızla birlikte yaşayalım" çağrısında bulundu

Samsun'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanların katılımıyla gerçekleşecek Milli Kurtuluş Mücadelesinin 100'üncü Yıl Dönümü kutlamaları için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu büyük coşkuyu Samsunlular olarak Cumhurbaşkanımız ile birlikte yaşayacağız" dedi.

19 Mayıs 1919'un 100’ üncü Yılı Kutlama Etkinlikleri, Valisi Osman Kaymak'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi. Valilik binasındaki 100'üncü Yıl Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantıya ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ilçe belediye başkanları, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden yetkililer ve kamu kuruluşları temsilcileri katıldı.

SAMSUN'UN TANITIMINA BÜYÜK KATKI

Toplantıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  "Bir önemli amacı da bağımsızlık ruhunun gelecek nesillere kazandırılması olan 100'üncü Yıl kutlama etkinlik takvimini gözden geçirdiğimiz çok faydalı bir toplantı oldu" dedi. Başta Samsun olmak üzere Türkiye genelinde yapılacak kutlamaların uluslararası önem taşıdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şöyle devam etti:

"Samsun, dağılmış bir imparatorluğun küllerinden yeniden doğduğu, vatanımızı parçalayıp Türk Milleti'ni boyunduruk altına almak isteyen düşmana karşı 19 Mayıs 1919'daki dirilişin adıdır. 100'üncü Yıl kutlamaları bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Yapılacak tüm etkinlikler, tüm kutlamalar, Samsun'un tanıtımına büyük katkı sağlayacak."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs Pazar günü Samsun'a gelerek gün boyu sürecek kutlamalara katılacağını açıklayan Mustafa Demir, "19 Mayıs 2019 günü Samsun'dan tüm dünyaya Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve ülkesinin bölünmez bütünlüğüne ne kadar önem verdiğini bir kez daha haykıracağız. Tüm vatandaşlarımızı, birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya en güçlü şekilde göstermek için  kutlamalara katılmaya davet ediyorum" dedi.

SAMSUN'UN BAŞKANI OLMANIN GURURU

Başkan Mustafa Demir son olarak, tarihe adını altın harflerle yazdıran bir şehrin büyükşehir belediye başkanı olmanın gururunu taşıdığını da belirtti ve, "Bu büyük coşkuyu Samsunlular olarak Cumhurbaşkanımız ile birlikte yaşayacak olmamız ise bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi ve gururdur" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 13/05/2019