YEDAŞ’a COVİD-19 Güvenli Hizmet Belgesi


YEDAŞ’a COVİD-19 Güvenli Hizmet Belgesi

Sorumluluk sahasında bulunan 5 ilde  ‘'Kaliteli ve Kesintisiz' elektrik dağıtım hizmeti sağlamak’ ilkesinden ödün vermeyen YEDAŞ, Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nin COVID 19 Güvenli Hizmet denetiminden başarı ile geçerek TSE COVİD-19 GÜVENLİ HİZMET BELGESİ almaya hak kazandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), pandemi sürecinde işverenlerin, COVID 19 risklerini eksiksiz bir şekilde yönetmeleri ve gerekli önlemleri alarak çalışanlarının konu hakkında farkındalıklarını arttırmaları amacı ile bir kılavuz yayınlayarak, istenen şartları yerine getiren kuruluşlara "Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi" vereceğini duyurmuştur.

Pandemi sürecini etkin bir şekilde yöneten, çalışanlarına hijyenik ve kontrollü bir ortam sağlayan YEDAŞ, bu başarısını tescillemek amacı ile ‘Güvenli Hizmet Belgesini’ almak için TSE’ye başvurmuş, standart gerekliliklerine tam uyum sağlayarak elektrik dağıtım sektöründe ve bölgesinde Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk firma olmuştur.

EN BÜYÜK DEĞERİMİZ İNSAN SAĞLIĞI

YEDAŞ’ ın temel değerleri arasında yer alan insan odaklılık bakış açısıyla süreçlerini yürüttüklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, ‘’COVID-19 Salgını sonrasında tüm Dünya ve Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. İlk vaka görülmesinin ardından Şirketimiz olarak mücadelemizi başlattık. Oluşturduğumuz eylem planlarını hızlı bir şekilde hayata geçirdik ve tedbirlerimizi aldık. Tüm enerjimizi insan hayatını iyileştirmeye adıyoruz. COVID-19 Salgını ile mücadele günlerinde Hem çalışanlarımız, hem müşterilerimizin sağlığını önemsedik ve tüm önlemlerimizi aldık. Sürekli iyileştirme ilkemizle çalışanlarımızın ve tüm paydaşlarımızın sağlıklarını korumak, güvenilir ve hijyenik bir ortamda hizmet sunmak amacı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ dedi.


Yayın Tarihi: 01/07/2020