YEDAŞ Yeni Araç Filosuyla Sahada Daha Güçlü


YEDAŞ Yeni Araç Filosuyla Sahada Daha Güçlü

2011 yılında gerçekleşen özelleşme sonrasında 40.000 km2 alanda 3 milyon 200 bin kullanıcıya kaliteli ve sürekli elektrik dağıtımı için hem sahada hem de teknoloji alanında geliştirmeler yapan YEDAŞ, saha süreçlerini, daha verimli ve güvenli bir şekilde yürütmek için araç sayısını 305’e çıkardı. Tasarım ve teknik açıdan tam donanımlı araçlarla filosunu yenileyerek güçlendirdi.

YEDAŞ Tam Donanımlı Araçlarla Engelleri Aşarak Enerji Vermeye Devam Ediyor

Engebeli bir coğrafyada elektrik dağıtım şebekesi unsurlarının bakım onarımını ve yeni tesis çalışmalarını yapan YEDAŞ, dağınık yerleşime sahip bir bölgede, en uzak noktadaki tek bir haneye de merkez ile aynı kalite ve süreklilikte enerji dağıtmak için bütün engelleri aşmaya devam ediyor. Elektrik dağıtım hatları, trafo binası gibi şebeke elemanlarının birbirine uzak mesafelerde olması nedeniyle arıza ve kesintilere müdahale; yeni tesis alanları yatırım operasyonları sırasında ulaşım, büyük önem taşıyor. YEDAŞ, bu kapsamda saha ekiplerinin, zorlu yol şartlarında daha kolay ve güvenli ilerlemesi; verimli çalışması için filosunu, yeni ve tam donanımlı araçlarla güçlendirdi.

Yeni Araçlarla Daha Kısa Sürede Müdahale ve Çözüm

YEDAŞ,  arka kısmı özel bölmeler, çekmece sistemleri, ekipman çantaları ve kasa içerisinde merdiven sistemi ile bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanan 4X4 pick up arazi araçlarını, filosuna dahil etti. Ayrıca sahada bakım aracı olarak kullanılmak üzere arka kasa içerisi raf ve dolap sistemleri ile şekillendirilmiş kapalı kasa kamyonetleri sahada kullanmaya başladı. Elektrik dağıtım hatlarının, çevresel faktörlerden etkilenmemesi amacıyla tesis ettiği yeraltı enerji nakil hatlarını da tam donanımlı Kablo Test Araçları ile kontrol etmeye devam ediyor. Mahalle, cadde ve sokakların güvenliği için sokak aydınlatmalarının bakım onarım ve trafo arızalarının giderilmesine büyük önem veren YEDAŞ, sepetli araç sayısını da artırdı. Filosunda yaptığı bu güçlendirmeler sayesinde ekipler, malzemelere kolaylıkla ulaşarak işlerini daha kısa sürede tamamlıyor.


Yayın Tarihi: 18/04/2019