Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı


Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

2018 – 2019 eğitim öğretim yılı sonunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesindeki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 360 öğrenci mezun oldu.

24. dönem mezunlarını veren Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinin eski kapalı spor salonunda düzenlenen mezuniyet törenine; Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil, Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, öğretim üyeleri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

“Daha keşfedeceğimiz yerler, yapacağımız işler, aydınlatacağımız karanlıklar var”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin açılış konuşmasını Fakülte birincisi Berrin Cimiç yaptı. 4 yıl önce büyük bir heyecanla çıktıkları bu yolun sonuna geldikleri belirten Fakülte birincisi Cimiç duygularını “Bu süre diliminde güzel dostluklar, anımsanmaya değer anılar, oldukça güzel günler geçirdik. Artık yeni başlangıçlara yelken açacağız; daha keşfedeceğimiz yerler, yapacağımız işler, aydınlatacağımız karanlıklar var. Bizler bir mevsimlik çiçek gibi Üniversitemizden gelip geçiyoruz; başkalarının da geçtiği gibi. Mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Bahçemizi hiç kurutmayacağız; sulamaya ve güzelleştirmeye devam edeceğiz.” sözleriyle dile getirdi.

Yetişmelerinde ve bugünlere gelmelerinde büyük rol oynayan ailesine, hocalarına şükranlarını sunup saygıyla selamlayan Fakülte birincisi Berrin Cimiç, sözlerini “Bu süreçte benden desteğini hiç esirgemeyen ve yanımda olduklarını daima hissettiren anne ve babama huzurlarınızda teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyorum. Tüm arkadaşlarıma da bundan sonraki yaşamlarında başarılar diler, saygılar sunarım.” diyerek noktaladı.

“19 Mayıs gibi şanlı bir ismi üstünde taşıyan OMÜ’den mezun olduğunuzu sakın unutmayın”

Arkasından söz alan Üniversite Genel Sekreteri ve Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Menderes Kabadayı da vefakârlığın ve sorumluluk sahibi olmanın önemine dikkat çekerek “Öncelikle unutmayın; sizi okutmak için fedakârlık yapan, yemeyen, içmeyen, giymeyen ama sizin yemeniz, içmeniz ve giyinmeniz için canını dişine takan o kutsal insanları yani anne ve babalarınızı lütfen unutmayın. Unutmayın; bünyesinden Türkiye, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmiş, binlerce mezuna sahip Üniversitemizin en gözde fakültesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduğunuzu sakın unutmayın. Unutmayın; 170 bin mezun vermiş, 44 yıllık tarihinde bu ülkede çok değerli akademisyenler yetiştirmiş, eğitim ihracatında son 2 yılda Türkiye’nin ikincisi ve üçüncüsü olmuş, birçok alanda başarılara imza atmış, Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birini sahip olan ve 19 Mayıs gibi şanlı bir ismi üstünde taşıyan OMÜ’den mezun olduğunuzu sakın unutmayın arkadaşlar. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakmak için ayak bastığı Samsun’da 19 Mayıs 1919’un 100. yılında mezun olduğunuzu da sakın unutmayın. Şunu da unutmayın arkadaşlar; 6 asır 7 kıtaya hükmetmiş bir milletin torunları olduğunuzu, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde yaşadığınıza da sakın ama sakın unutmayın.” şeklinde konuştu.

Yeni mezunlara, her ne şart altında olursa olsun dik durmalarını ve meslek yaşamlarında örnek bir insan olmak için ellerinden geleni yapmalarını telkin eden Genel Sekreter Kabadayı “Siz de bu ülkeye hizmet edecek gençler yetiştireceksiniz. Çok çalışıp emek verin ve elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalısın. Sevgili velilerimiz de bu özel günde buradasınız, bizlere onur verdiniz, gün sizin gününüzdür. Hepinizi sevgiyle, muhabbetle ve saygıyla selamlıyorum.” sözlerine yer verdi.

Son olarak mezunlara ve ailelerine seslenen Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil ise mezunları, iş hayatına uğurladıklarına işaret ederek “Sevgili mezunlarımız, şüphesiz zaman içerisinde Fakültenizden çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, pek çok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında Üniversite yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz.” dedi.

Mezunların ailelerine hitap eden Dekan Prof. Dr. Taşmektepligil onlara “Siz değerli ailelerimiz, bu güzel günde mutlak gurur duyulacak bir süreç yaşamaktasınız. Bu onuru gerçekten hak ettiniz. Bu manada çocuklarınızın eğitim sürecinde gösterdiğiniz sabır ve metanetten dolayı sizlere teşekkürü vefanın gereği olarak kabul ediyorum. Sağ olun, var olun, iyi ki varsınız.” ifadeleriyle şükranlarını sundu. 

“Sizler 44 yıldır devam eden köklü OMÜ geleneğinin son filizlerisiniz”

Mezunlara, gelecekte Üniversiteyle bağlarını sıcak ve samimi tutmalarını tembih eden Dekan Taşmektepligil devamında sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sizleri unutmayacak, hep özleyecek ve hep alkışlıyor olacağız. Sizler 44 yıldır devam eden köklü OMÜ geleneğinin son filizlerisiniz. Tüm çalışanlarımız ile bize düşen öncelikli görev kuşkusuz, bu güzide kurumda; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek, onları korumak ve güçlendirmektir. Bilgilerinizi ve donanımınızı insanlık yararına kullanmak için sürekli güncellemelisiniz çünkü sizler bu vatanın geleceğisiniz. Çok çalışarak hayallerinizin peşinde gittiğinizde gerçekleşmeyecek rüya yoktur. Artık sizlerden spor ailesinin birer ferdi olarak ülke sporunun geliştirilmesi ve Türkiye’nin bir spor cenneti olması için katkılarınızı beklemekteyiz ve bu süreçte ortaya koyacağınız çaba için sabırsızlanıyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Mezuniyet töreni, Fakültede derece yapan öğrencilere hediyelerinin takdimi ile devam ederken Fakülte birincisi Berrin Cimiç’e hediyesi Dekan Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil, Fakülte ikincisi Emre Çalışkan’a Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Fakülte üçüncüsü Davut Akın’a ise Samsun MYO Müdürü Prof. Dr. Güray Erener tarafından verildi. Bölümlerde derece yapan mezunlar ise hediyelerini törende yer alan öğretim elemanlarından aldılar. Törende ayrıca, Fakülte birincisi Berrin Cimiç, Dekan Taşmektepligil’in eşliğinde mezuniyet yaş kütüğüne plaka çaktı.

OMÜ Jimnastik Takımının performansı göz doldurdu

Bunun yanı sıra Yaşar Doğu Spor Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve 19 Mayıs’ın 100. yılı kutlamalarında görev alan OMÜ Jimnastik Takımı da sergilediği gösteriyle mezuniyete renk katarken takım oyuncularının yetenekleri katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Tören, bir mezuniyet ritüeli olan kep atma ile sona erdi ve genç mezunlar eğlenerek bu özel anlarının tadını çıkardı.


Yayın Tarihi: 18/06/2019