Ordu’da 130 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı


Ordu’da 130 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

2015-2016 eğitim öğretim yılının 1. dönemi bugün tamamlandı. Ordu ili genelindeki okullarda eğitim-öğretim gören yaklaşık 130 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Bazı ziyaret, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş ve Vali İrfan Balkanlıoğlu da öğrencilerin karne heyecanına ve sevincine ortak oldu.

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi’nde karne dağıtım törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yansı sıra Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Ahmet Göktürk İnan, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilçe protokol mensupları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Karne dağıtım töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekerek, "Türkiye öğretim bakımından belli bir seviyeye ulaştı. Üniversitelerimiz, farklı farklı türleri ile liselerimiz ve ilköğretim kurumlarımız artık belli seviyeye geldi. Nitelik olarak çok ciddi gelişmeler yapıldı ama yetmez. Türkiye'nin daha ileriye gidebilmesi için, öğretim alanındaki bütün eksikliklerimizi tamamlayacak her türlü hamleyi yapıyoruz. Ancak mesele sadece öğrenimden ibaret değildir, birde eğitim kısmı vardır. Eğitim kısmı kitaplarda yazılanların dışında size bazı şeyler öğretmektir. Bizim milli kültürümüzde var olan öğeleri öğretmenleriniz eliyle sizlere eğitim verilmesidir. Tabiri caizse eğitim bir usta-çırak ilişkisi içerisinde bu toplumun var olan değerlerini daha fazla geliştirmek, davranış kalıplarını sizlere benimsetmek ve sizlerin sadece bilgili insan değil, aynı zamanda iyi insan olmanız için yapılan faaliyetlerin bütünüdür. Dolayısıyla bizim sizlerden beklediğimiz, bir öğretim vasıtası ile bilgili insan olmanız ama eğitim marifetiyle de iyi insanlar olmanızdır. Meselenin aslı iyi insan olmaktır" dedi.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan ve eğitimin önemine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Eğitim öğretimin memleket için geleceğimiz açısından önemini söylemeye gerek yok.  Toplumda ne varsa her şey eğitimin eseri zaten. Eğer Türkiye belli bir noktadaysa eğer bu gelişme verebilmişsek eğitime demek ki bu kadar değer vermişiz. Her şey eğitimin eseri” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş ta törende bir konuşma yaparak,  “2015-2016 öğrenimin yılında yapacağımız çalışmaları düzenli bir şekilde yürütüyoruz. Ordu’nun tamamında 130 bin öğrencimize karne dağıtımı yapmış bulunuyoruz. Çok ciddi bir şekilde ‘Destekleme Kurslarını’ ilk defa gerçekleştirdik. Orduda yüzde 67 gibi bir orana ulaştı. 40 bin öğrencimiz ücretsiz bir şekilde devletimizin sağlamış olduğu öğretmenlerin emekleriyle birlikte bu kurslardan yararlandı. Bakanlığımızın bu projesini güçlü bir şekilde yürüteceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından dönem birincilerine, ikincilerine ve üçüncülerine çeşitli hediyeler verildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki protokol mensupları, 9/C sınıfına girerek, öğrencilerin karnelerini dağıttılar ve onların karne sevincine ortak oldular.


Yayın Tarihi: 21/01/2016