Ayvacıklı 40 Yetim Çocuğa Çanakkale Gezisi


Ayvacıklı 40 Yetim Çocuğa Çanakkale Gezisi

Çanakkale zaferinin 103. yılında Ayvacık Belediyesi ve Ayvacık Kaymakamlığının işbirliği ile İHH İnsani Yardım Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından "Saklı Cennetin Müjdecilerinin Şühedaya yolculuğu" sloganıyla organize edilen Çanakkale gezisine Ayvacıklı 40 yetim çocuk katıldı.

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında düzenlenen program geçtiğimiz hafta ilçedeki yetim çocuklara yola çıkmadan önce verilen akşam yemeği ile başladı. Salı akşamı Yemek sonrası yola çıkan çocuklar 2 gün boyunca Çanakkale Şehitliğini gezip kendileri için düzenlenen çeşitli programlara katıldıktan sonra İlçeye döndüler.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’un Keyf-i seyyah evinde kahvaltı programı ile karşıladığı çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Atalarının şehit düştüğü toprakları yakından görme fırsatı bulan çocuklar Belediye Başkanı Mustafa Belur’a teşekkür amaçlı Çanakkale hatırası takdim ettiler.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur “ Yetim Günleri kapsamında Düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı programla ülkemizi emanet edeceğimiz gençlere “Çanakkale ruhunu yerinde kazandırmak, Çanakkale Şehitleri’nin “maneviyatı” ile buluşturup, onlara aziz vatan topraklarının nasıl savunulduğu anlatmaya çalıştık. Atalarının şehit düştüğü toprakları yakından görme fırsatı bularak tarihi yerinde yaşadılar. Son derece olumlu geçen gezimiz sonrası çocuklarımız sağlıklı bir şekilde ilçemize döndüler. Bu yıl elimizde olamayan sebeplerden dolayı onlara eşlik edemedik ama önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz gezilerle minik kardeşlerimizle birlikte olarak onlara tarihlerini unutturmayacağız” dedi.


Yayın Tarihi: 27/04/2018