Atakum Belediyesi Personeli Türk İşaret Dili Eğitimi Aldı


Atakum Belediyesi Personeli Türk İşaret Dili Eğitimi Aldı

Atakum Belediyesi personeli, işitme engelli vatandaşlara daha verimli hizmet vermek adına 4 hafta süren Türk İşaret Dili eğitimini tamamladı. Eğitimin sertifika törenine katılan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Biz belediye olarak toplumun her kesimine hizmet üretmeliyiz. Yapacağımız çalışmalarla dezavantajlı gruplara yönelik farkındalığı canlı tutacağız" dedi

Atakum Belediyesi'nde vatandaşlarla birebir iletişimde olan birimlerin personeli, İşaret Dili Eğitmeni ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü tarafından verilen 4 haftalık Türk İşaret Dili eğitimini tamamladı. 15 kişilik gruba verilen derslerin sonunda sertifika törenine Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala, Atakum Belediyesi  Başkan Danışmanı Muzaffer Yıldız, Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Okan Saral, Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Alptekin ve belediye çalışanları katıldı.

İLETİŞİM KALİTESİ ARTTI

Gerçekleşen eğitimlerin ardından belediyenin halkla ilişkileri kapsayan birimlerinde görev yapan personelin artık işitme engelli vatandaşlarla iletişime geçebileceğini kaydeden İşaret Dili Eğitmeni ve Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü, "Amacımız kamu kurumlarında günlük işlerini çözmek isteyen işitme engelli bireylerin iletişimini sağlamaktı. Belediyemizde bu konuda gönüllü birçok çalışan arkadaşımızın olması bizi çok sevindirdi. Böylece iletişimin kalitesi de arttı. İlk etap olarak 15 kişi başarıyla kursu tamamladı. Yine 15 kişilik başka bir sınıfla da derslerimize hemen başlayacağız. Hedefimiz bu yıl içerisinde belediye personelimizin yüzde 70'ine Türk İşaret Dilini öğretmek" diye konuştu.

FARKINDALIĞI CANLI TUTACAĞIZ

Atakum Belediyesi'nin engellilere yönelik birçok çalışması olduğunu ve bu çalışmaların da artarak devam edeceğini belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor ancak dezavantajlı grupları ihmal etmememiz lazım. Biz belediye olarak bu konuda çalışmalar yaparak farkındalığı canlı tutmamız gerekir. İşaret dili eğitimleri bizim için çok önemliydi. Artık belediyemizin hemen girişinde bulunan çözüm merkezimiz başta olmak üzere birçok farklı biriminde personelimiz işaret dilini biliyor. Biz, toplumun her kesimine hizmet verdiğimizi unutamayız. Bunun için de öğrenmemiz, geliştirmemiz gereken konuları mutlaka araştırmalıyız. Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübümüz, Duyum Kafe'de gönüllü olan herkese işaret dili eğitimi veriyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin de bu kurslara rağbet göstermesi bizim için önemli. Diğer yandan, engellilerin daha mutlu yaşayacağı Atakum için projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu derslerde emeği geçen herkese ve özellikle engelleri kaldırmak için çaba gösteren, derslere vaktini ayıran Atakum Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 31/01/2020