Altınordu Belediyesi Sokakları Sosyal Alanlara Dönüştürüyor


Altınordu Belediyesi Sokakları Sosyal Alanlara Dönüştürüyor

Altınordu Belediyesi tarafından Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi’nin sokakları ‘Sanat ve Oyun Sokakları’ projesi kapsamında yöresel oyun alanları, 3D resimler ve sosyal alanlarla donatılıyor.

Altınordu Belediyesi ilçede sürdürdüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. Ulaşımdan temizliğe, sosyal projelerden sportif faaliyetlere kadar birçok alanda çalışma gerçekleştiren Altınordu Belediyesi, şehrin işlek caddelerinde gerçekleştirdiği projelerle de vatandaşın beğenisini topluyor. Bu kapsamda Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi’nde bulunan ara sokaklarda sosyal alanlar oluşturmak için proje başlatan Altınordu Belediyesi, çalışmaların tamamlanması ile İsmet Paşa Caddesi’nin modern bir görünüm kazanmasını hedefliyor.

BAŞKAN TEZCAN: “ŞEHRİN GÖRSELLİĞİNE KATKI SUNACAĞIZ”

Çalışmaların devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, proje ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Projedeki amacın insan merkezli olduğunu ve bunun yanı sıra şehrin görselliğine katkı sunduklarını ifade eden Tezcan, “Altınordu Belediyesi ulaşımdan park bahçeye, temizlikten sportif faaliyetlere birçok alanda çalışmalarına devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra sanata da önem veren Altınordu Belediyesi, bu kapsamda Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan 6 sokakta özel çalışmalar gerçekleştiriyor. Cadde üzerindeki trafiğe kapalı sokakları, 3D resimler ve sokak oyun çizgileri gibi çalışmalarla donatan Altınordu Belediyemiz, hem insanların göz zevkine hitap etmeyi, hem sokakları güzelleştirmeyi hem de bu alanları çocukların oyun alanlarına dönüştürmenin yanı sıra esnaflar içinde sakin sokakları aktif hale getirmeyi hedefliyor. İsmet Paşa Caddesi üzerinde hayata geçirdiğimiz bu uygulamayı başka alanlarda da geliştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. Proje ile çocuklarımızı bilgisayarların kıskacından kurtararak sokağa inmelerini, arkadaş gurupları ile birlikte oynamalarını ve paylaşımlarını arttırmaya sağlamayı amaçlıyoruz. İnsan merkezli hayata geçirdiğimiz bu projeyle şehrin görselliğine de katkı sunmuş olacağız” dedi.

YAPILAN ÇİZİMLER SİLİNMEYECEK

Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje İsmet Paşa Caddesi üzerindeki 6 sokakta uygulanacak. 3D resimlerin ve çocuk oyun çizgilerinin olacağı sokaklarda beton üzerine yapılan resimler kullanılacak özel malzemelerle uzun ömürlü olması sağlanacak. 


Yayın Tarihi: 23/10/2018