Vezirköprü’nün "Üstü Turizm Cenneti, Altı Medeniyetler Müzesi "


Vezirköprü’nün "Üstü Turizm Cenneti, Altı Medeniyetler Müzesi "

Samsun'un tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken turistik  ilçesi Vezirköprü'de incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  "Üstü turizm cenneti, altı medeniyetler müzesi olan bölgenin potansiyelini bütünüyle ele alıp yeniden planlayacağız" dedi

Başkan Mustafa Demir, Vezirköprü İlçesi'nde yatırım ve inceleme gezisi gerçekleştirdi. Vezirköprü'nün üstünün adeta turizm cenneti olduğunu söyleyen Demir, "Altı ise eski medeniyetler müzesi olan bu bölgenin tüm potansiyelini bir bütün halinde ele alıp yeniden planlayacağız" dedi.

TABİAT PARKLARINA YENİ PROJE

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vali Osman Kaymak ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ile birlikte Vezirköprü'yü ziyaret etti. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in de eşlik ettiği inceleme gezisinde Başkan Mustafa Demir, Şahinkaya Kanyonu çevresindeki tabiat parklarına dikkati çekerek, "Bu tabiat harikası parklarda yaşam konforunu daha da artırmalıyız. Bunun için de yeniden projelendirme yapılması gerekir" diye konuştu.

TURİZM İÇİN PLAMLAMA VE YATIRIM

Kanyon turlarına düzen ve kalite getireceklerini, tabiat parklarının gelen ziyaretçilerin her yönüyle memnun kalacağı turistik yerler haline geleceğini söyleyen Başkan Demir, "Vezirköprü, turizm potansiyeliyle  şehrimizin önemli ilçerinden birisidir. Bu nedenle turizmi artırmak ve geliştirmek adına neler yapabileceğimizi bu inceleme gezimizde görmüş olduk. İnşallah yapacağımız planlamalar ve yatırımlarla ilçe turizmi daha da gelişecek" dedi.

HİTİTLER'İN KUTSAL ŞEHRİNDE...

Şahinkaya Kanyonu'nun ardından Adatepe Mahallesi'ndeki Bizans dönemine ait çamaşırhane ile kazı evini ziyaret eden Başkan Demir, ardından Hititler'in kutsal şehri Nerik'in de yer aldığı Oymaağaç Mahallesi'ndeki Oymağaç Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu. Burada 13 yıldır süren kazılar hakkında Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rainer Czichon'dan bilgi alan Demir, çıkarılan Hitit ve Demirçağı'na ait eser ve bulguları inceledi. Başkan Mustafa Demir, yerin altına da inerek Hititlerin kutsal şehri Nerik'e can veren suyun bulunması için arkeolojik kazıların yapıldığı bölgeyi inceledi.

İLK OLARAK, 'ZİYARETÇİ' MERKEZİ

Kazı yapılan ören yerlerinin ve buralardan çıkarılan eserlerin turizmin parçası haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Demir, "Tarih kokan Vezirköprü ve bölgesini turizmin parçası haline getireceğiz. Üstü turizm cenneti, altı medeniyetler müzesi olan bölgenin potansiyelini bütünüyle ele alıp yeniden planlayacağız. Başta ziyaretçi merkezi inşaatı olmak üzere gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazırız" dedi.


Yayın Tarihi: 04/08/2019