Ürettiği Bal İle 2 Yılda Dünya Birincisi Oldu


Ürettiği Bal İle 2 Yılda Dünya Birincisi Oldu

40 bin lira hibe ile çıktı yola… Önce dünya üçüncüsü oldu… Sonra, daha çok çalıştı ve dünya birincisi seçildi…

Amasyalı girişimci Halit Çelebi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan, (TKDK) IPARD Programı kapsamında sunduğu projesine 40.000 lira hibe alarak arıcılığa başladı.

DESTEK İLE ÇIKTIĞI YOLDA DÜNYANIN ZİRVESİNE ULAŞTI

Halit Çelebi, ilk ödülünü 2017 yılında 110 ülkenin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen 45'inci Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresinde ''Polifloral (birden fazla bitkili) Çiçek Balı'' kategorisinde üçüncü olarak kazandı.

Ürettiği balın kalitesini her geçen gün artıran Çelebi, bu yıl ise Dünya Arıcılar Birliği Federasyonu tarafından Kanada'da düzenlenen 46. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde ''Karakovan Balı'' kategorisinde dünya birinciliğini, ''Kristalize Bal'' kategorisinde de dünya üçüncülüğünü elde etti.

Dünyanın farklı bölgelerinden Arıcılık Kongresi'ne katılan 600 üretici arasında birinci olan Çelebi, TKDK'dan aldığı destekle ürettiği ballarla Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğini söyledi. 'Markalaşarak ürünlerimizin çeşitliliğini artırdık' diyen Çelebi, ürettiği ürünlerin yurt içine ve yurt dışına satışını yaptıklarını da belirtti.

Kaynak: tarimorman.gov.tr


Yayın Tarihi: 25/10/2019