STSO Başkanı Murzioğlu, İSO İlk 500’de Yer Alan Samsunlu Firmaları Kutladı


STSO Başkanı Murzioğlu, İSO İlk 500’de Yer Alan Samsunlu Firmaları Kutladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İSO’nun 2022 raporuna göre Türkiye'nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmeyi başaran Samsunlu dört firmayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl hazırladığı Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2022 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, listeye Samsun'dan dört firma adını yazdırmayı başardı.  Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri 8 milyar 487 milyon 541 bin 304 TL net satışla listeye 98’inci sıradan girerken, Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş. ise, 3 milyar 644 milyon 209 bin 395 TL net satışla 273’üncü sırada yer aldı. Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. ise, 3 milyar 429 milyon 390 bin 692 TL ile listeye 295’inci sıradan listeye girerken, Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş. de 2 milyar 263 milyon 720 bin 801 TL net satışla 456’ıncı basamaktan listeye girerek Samsun’un gururu oldular.

Murzioğlu: “Takdire şayan bir performans gösterdiler”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı açıklamada, İSO ilk 500 listesinde yer alan dört firmayla onur duyduklarını belirtti. Yaşanan tüm ekonomik zorluklara rağmen Samsunlu sanayicilerin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek başarı öyküleri yazdığını belirten Başkan Murzioğlu, “Zor bir süreçten geçtiğimiz aşikar. Yaşanan tüm zorluklara rağmen Samsun'dan firmalarımızın listede yer almasının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Bu firmalarımız çalıştılar, ürettiler, insanlarımıza iş ve aş sağladılar. Sanayicilerimiz 2022 yılının zorlu koşullarında takdire şayan bir performans ortaya koydu. Önümüzdeki dönemde bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Çünkü Samsun’da bu potansiyel var. Yeter ki; inancımızı kaybetmeden üretmekten vazgeçmeden, işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edelim. Biz de Oda olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da listedeki firmalarımızın sayısının artması için elimizden gelen tüm gücümüzle katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin ekonomik gelişimi ve kalkınması hedefinde üreterek, ihracat yaparak, iş ve aş sağlayarak katkıda bulunan firmalarımızın yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm emeği geçenleri yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 26/09/2023 - 16:19