Samsun TSO, “İŞKUR Hizmet Noktası” Oldu


Samsun TSO, “İŞKUR Hizmet Noktası” Oldu

Türkiye genelinde başlatılan istihdam seferberliğine katkı sağlamak amacıyla, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun İŞKUR İl müdürlüğü arasında, “İŞKUR Hizmet Noktası” protokolü imzalandı.

TOBB Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş dünyasına yaptığı, "İstihdam Seferberliği çağrısının ardından Türkiye genelinde başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çerçevede, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, “İŞKUR Hizmet Noktası” protokolü imzalandı. Samsun TSO Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Hızır, Orhan Bülbüloğlu ve Oğuzhan Serinkaya’nın da bulunduğu törende Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile Samsun İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan protokolü imzaladı.

İstihdama yönelik çözümler hız kazanacak

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Samsun İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, “Türkiye genelinde Oda ve Borsalar İŞKUR Hizmet Noktaları haline gelecek. Böylece hizmet, işveren ve iş arayanların ayağına gelmiş olacak. İstihdama yönelik çözümler hız kazanacak. Protokol çerçevesinde; kurulacak Hizmet Noktaları’nda, ilimiz iş dünyasının tüm eleman ihtiyacını, çalışanların mesleki eğitimini, mesleki yeterlilik belgesi taleplerini ve stajyer ihtiyaçları toplanacak. Burada kurulacak birimde herkes bilgi alabilecek ve işlem de yaptırabilecek. Samsun’da istihdam seferberliğine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar Sayın Valimiz İbrahim Şahin öncülüğünde devam ediyor. Hedefimiz, 10 bin kişiye işbaşı programından yararlandırmak. Müdürlük olarak tüm ekibimizle birlikte çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Merkezde ve ilçelerimde uzmanlarımız işyerlerini ziyaret ederek birebir görüşüyor. Hedeflediğimiz rakamı geçeceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu. 

İşveren ve iş arayanlara katkı sağlayacak

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, istihdam seferberliğinin önemine vurgu yaparak, “Bugüne kadar en büyük sıkıntılarımızdan biri olan istihdam üzerindeki yükün fazlalığı konusunu oda ve borsa başkanlarımız birçok kez, gerek bireysel olarak gerekse de TOBB başkanımız vasıtasıyla ekonomi yönetimine ve başbakanımıza taşıdı. Devletimizde bu duruma kayıtsız kalmadı ve büyük fedakarlık göstererek 12 Milyar TL değerindeki fonu istihdam desteklerine sağladı. Her şeyden önce bu destekler ile iş dünyasını istihdam konusunda cesaretlendiren devletimize şükranlarımı sunuyoruz. Bizlere sunulan bu destekler hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmeli ve sonuna kadar kullanılmalıdır. Odamızda açılacak “İŞKUR Hizmet Noktası” gerek iş adamlarımıza, gerekse iş arayanlarımıza büyük katkı sağlayacağı inancındayım. İnşallah bunun sonuçlarını kısa sürede alacağız” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısı yapılacak

Protokol töreninde ayrıca, 20 Mart günü saat 16.00’da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çalışmaları kapsamında istihdama yönelik teşvik programlarına dair, uzmanların katılımıyla meslek komitesi ve iş dünyasını bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi kararı da alındı. 


Yayın Tarihi: 14/03/2017