Üreten Kadınları Buluşturan Proje


Üreten Kadınları Buluşturan Proje

Ordu Büyükşehir Belediyesinin DOKA 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürüttüğü “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları” Projesi’nde kadınlara yönelik verilecek olan “Yöresel Gıda Ürünü Geliştirme Kursu” için kursiyer belirleme mülakatları yapıldı.

164 kadın kursiyer adayın başvuruda bulunduğu kurs için mülakatlar sonucu 60 kadın kursiyer belirlendi. 1 Mart tarihinde başlaması planlanan kurslarda kadın kursiyerler teorik eğitimleri Altınordu İlçesi’nde, uygulamalı eğitimleri ise Gülyalı ilçesi Çikolata Park’ta hizmete giren Yöresel Lezzetler Akademisi’nde alacak.

EĞİTİM 4 AY SÜRECEK

Proje kapsamında belirlenen 60 kadın kursiyer, Ordu yöresine özgü turşu, marmelat, pekmez ile unlu mamullerin (yufka, erişte vs.) üretimi, paketlenmesi ve pazarlanması konularında 168 saat teorik, 198 saat uygulamalı olmak üzere 366 saat eğitim alacak. Eğitimlerin teorik bölümleri Altınordu ilçesinde, uygulamalı kısımları ise Gülyalı Çikolata Park’ta kurulan Yöresel Lezzetler Akademisi’nde verilecek.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK

İŞKUR tarafından desteklenen eğitimlerde kursiyerlere KOSGEB Sertifikalı Girişimcilik Eğitimleri, e-ticaret ve kooperatifçilik eğitimleri verileceği gibi kurslar sonunda başarılı olan kursiyerlere iş başvurularında ve kendi işlerini kurmalarında gerekli olacak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı kurs sertifikası ve KOSGEB Girişimcilik Sertifikası da takdim edilecek.

2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen proje, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanıyor. Ayrıca proje paydaşları olarak Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü yer alıyor.


Yayın Tarihi: 12/02/2021