Ünye Cazibe Merkezi Olacak


Ünye Cazibe Merkezi Olacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye ilçesinde şehirlerarası otobüs terminali, 2. el oto galeri, Fevzi Çakmak Mahallesi Sosyal Alan Projesi, Ünye Çamlık, Ünye Çınarsuyu ve Kadılar Yokuşu’nda incelemelerde bulundu.

Ünye ilçesindeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz; “Tır parkı ve oto galericilerle ilgili projelendirme süresini bitirdiğimiz zaman o bölgeyle ilgili, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne yapılacak olan park ile ilgili bir ay içerisinde ve Çamlık ile ilgili de projelendirme süresinden sonra ihaleye çıkacağız. Çınarsuyu’nu almak için epey uğraştık. Eğer bu alanı bu tüzel kişiliğe devretmemiş olsaydık, bu bölge perişan ve virane olacaktı. Burada tadilatla birlikte birtakım yeni alanlar da oluşturacağız ve burası ikamet alanında kendisini ve bölgeyi rahatlatacak bir cazibe merkezi olacak. Arkadaşlarımız şu anda imar ve inşa ile ilgili çalışıyorlar. Biz, icra yönü kuvvetli olan siyasetçileriz ve lafla peynir gemisinin yürümediğini uygulamalarımızla gösterdik. Hem ilçe belediye başkanımızın taahhütleri hem de Büyükşehir olarak bizim taahhütlerimize baktığımız zaman, 5 yıllık süre içerisinde daha 3. yılında tamamını gerçekleştirme başarısını göstermiş bir siyasi profile doğru gidiyoruz” şeklinde konuştu.

ÜNYE’DEKİ ÇÖP SORUNU 6 AY SONRA BİTECEK

Ünye’nin çöp sorununun 6 ay sonra biteceğine işaret eden Başkan Yılmaz; “Ünye’nin Akçay tarafına 30 yıldır dökülen çöple ilgili Ünye Çimento’yla yaptığımız anlaşma ile bu sorunu çözeceğiz. Ünye ve Fatsa arasında yapacağımız yeni toplama ve ayrıştırma merkezi ile 19 ilçemizi tek elden yöneten, çöp sorununu yok eden ve Karadeniz Bölgesi’nin en modern ve çevre hassasiyeti en yoğun olan illerden biri olacağız. Şu anda Karadeniz’in tamamında mavi bayrağı 4’e ulaşmış tek il, deniz temizliği açısından en örnek il biziz” dedi.

OSB İÇİN 16 ŞUBAT’TA UZMANLAR GELECEK

Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için 16 Şubat’ta uzmanların Ünye’ye geleceğini belirten Başkan Enver Yılmaz; “Ünye’de bir OSB sorunumuz vardı, tam 2,5 milyon TL kendi öz nakdimizi yatırıp Cevizdere mevkiindeki yeri aldık. 16 Şubat tarihinde ise OSB Genel Müdürlüğünden ve Bilim Sanayi Bakanlığından uzmanlar gelecek. Kısa bir sürede önerdiğimiz yer için çalışmalar yapılacak. İş bizim kontrolümüzde” diye konuştu.

SANAYİ SİTESİ’NDE STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ

Başkan Yılmaz, Ünye Sanayi Sitesi’nin yapımıyla ilgili yeni yere ilişkin bir strateji değişikliğine gidilebileceğini de belirterek; “Biz Sanayi Sitesi’nin yapımıyla ilgili OSB ile paralel, hem mekanı hem de çözüm önerisini getirebiliriz. Ancak biraz çalışmamız lazım” dedi.

ÜNYE LİMANI, BU BÖLGEYİ UÇURACAK PROJEDİR

Projesi tamamlanan Ünye Limanı’yla ilgili de açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Ünye Limanı, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olmaya adaydır. Yatırım maliyeti bakımından havalimanından daha maliyetli bir projedir. Ukrayna’dan Kırım’a, Gürcistan’dan Rusya’ya kadar Karadeniz sınırlarında bölgenin en büyük limanı olmaya adaydır. Şu anda resmi başvurularımızı yaptık. Limanın yatırım programına alınmasına yönelik milletvekillerimizin ve Sayın Bakanımızın takibiyle gerekli gayreti gösteriyoruz. Ünye Limanı, bu bölgeyi uçuracak bir projedir. Havalimanında çalışan kişi sayısı 200’ü geçmezken, Ünye Limanı açıldığında istihdam oluşturulacak kişi sayısı 7 bindir. Ünye Limanı bizim son atışımız olmalı. Liman öncesi OSB’yi açmamız lazım, sanayiyi taşımamız lazım. Ulaşımı çözmemiz lazım, bütün eksiklikler bittikten sonra her şeyi yaptık, Ünye Limanı olmazsa olmaz dememiz lazım”  şeklinde konuştu.

TELEFERİK ÜNYE’YE SEÇİME KADAR GELECEK

Başkan Yılmaz, Ünye’ye söz verdiği fakat yeterli desteği görmediği için bir süre beklemeye alınan teleferik projesi hakkında; “Teleferik ile ilgili arkadaşlarımıza talimat verdik. Ordu’da teleferiği yapan firmanın fizibilite raporu elimizde, o firmayı tekrar çağırıyoruz. Ünye’deki arkadaşlarımızın itirazı olmazsa Atatürk Parkı’ndan, deniz üzerinden Çakırtepe’ye kadar ulaşacak teleferik projesini yapmak istiyorum. Bu yapma iradesine tüm kamuoyu ‘evet’ diyor. İnşallah yapmak suretiyle bu ‘evet’e destek olacağız. Seçim döneminde olmayan bu sözümüzü, bu dönemde yapıp seçime kadar teslim ederek bu hizmetimizi Ünye’ye sunmuş olacağız” dedi.


Yayın Tarihi: 09/02/2016