Ülkemizin Büyüme Hızını Geçen Samsun Firmalarına Ödül


Ülkemizin Büyüme Hızını Geçen Samsun Firmalarına Ödül

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, TOBB öncülüğünde, TEPAV işbirliği ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin belirlendiğini söyleyerek, “Bu şirketler arasına 2 Samsun firması da girdi. Türkiye’nin büyüme hızının üzerinde performans gösteren şirketlerimiz bizim gururumuz oldu” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliğinde, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ nin de katılımıyla ülkemizin gururu olan şirketler açıklandı. 2012-2015 yılları arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına Samsun’dan Kuzey Kardelen Isı Sanayi yüzde 211,7 büyüme ile 66. sıradan, Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise yüzde 186,4 büyüme ile 75. sıradan girerek kentimizin gururu oldu.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Samsun ülkemizin en güçlü marka şehirlerinden birisidir. Şirketlerimiz her zaman bizim gururumuz olmuştur. Yine Samsun olarak en büyükler arasına girdik. Ülkemizin büyüme hızının üzerinde üstün bir başarı gösteren iki şirketimizle gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda daha çok şirketimiz ilk 100 içerisine girecektir” dedi.

İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 12 kat daha hızlı büyüdü. Listede en çok şirketin İstanbul’dan, sektörel ağırlığın ise toptan ticarette olduğu görüldü. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 firmasına ilişkin listeyi oluştururken başvuru yapan şirketlerin 2012-2015 dönemindeki ciro artış hızlarını dikkate alındı. Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin bu dönemdeki ortalama büyümesi yüzde 438 olarak gerçekleşti.

Türkiye'deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterildiğini vurgulayan Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, açıklanan listede 3 büyük kentimizin dışında 22 şehirden şirketin yer aldığını  vurgulayarak, “TOBB başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu, bu 100 şirketin 73'ünün 2017'de yeni yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti. Bu ülkemiz açısından önemli bir adımdır. İstenildiği zaman başarı geliyor. Doğru ekip ve planlamayla başarı kaçınılmaz oluyor. Samsun bu yönden Anadolu’nun örnek bir şehridir” diye konuştu.

Listede İstanbul'dan 39, Kocaeli'nden 8, İzmir'den 7, Adana, Ankara ve Antalya'dan 5'er, Gaziantep'ten 4, Bursa ve Kayseri'den 3, Samsun’dan 2 şirket, diğer kentlerden de birer şirket yer aldı. İlk 100’ e giren firmalara TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ödülleri, verildi. Samsun’dan Kuzey Kardelen Isı Sanayi’nin yetkilisi Harun Reşit Özer ile Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yetkilileri Hakkı İsmet Aral ve Hasan Işık’ın ödülleri TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır tarafından verildi.


Yayın Tarihi: 26/01/2017