TÜYAP "Samsun EV'leniyoruz 2018" Fuarı Açıldı


TÜYAP "Samsun EV'leniyoruz 2018" Fuarı Açıldı

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2. kez düzenlenen ‘Samsun 2018 Evleniyoruz Fuarı’ kapsamında Konut Projeleri, Mobilya, Aksesuar, Dekorasyon, Züccaciye, Gelinlik, Damatlık, Abiye Kıyafet, Çeyiz, Halı, Düğün Organizasyonu, Beyaz Eşya ve Ev Elektroniği stantlarının bulunduğu Fuarın açılışını gerçekleştirildi.

 Cihat Alagöz, “Fuarımız ticaretin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır”

Açılış töreni öncesi TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz yaptığı konuşmasında, “Başarılı bir fuar sezonunun ardından kentte 2018 yılının ilk fuarını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ev'leniyoruz 2018 Fuarı bizim açımızdan çok önemli bir fuar. Fuarımız yalnızca ticari bağlantılar yapılmasına vesile olmayacak, yeni trendler, bu ürünlerin modasının en yeni ve en güzel ürünleri de beğeniye sunulacak. Fuarımız Karadeniz bölge ekonomisinin ve iç ticaretin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Başkan Yılmaz, “Fuarımızı Karadeniz havzasının yakından takip ettiği bir fuar haline getirebiliriz”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Bizim fuarcılık sürecinde atmamız gereken küçük bir adım var. Bu adımla fuarımızı Karadeniz havzasının yakından takip ettiği bir fuar haline getirebiliriz. Bu tanınırlığı da Krasnodar-Samsun uçuşlarıyla sağlayabiliriz. Krasnodar-Samsun arasında haftada en az 2 gün yapılacak tarifeli uçuş gerçekleştirsek, bunu programlı bir hale getirsek, şu anda aramızda Rusya’dan, Gürcistan’dan, Ukrayna’dan misafirlerimiz olabilirdi. İşleri büyütmek için mutlaka kendi küçük pazarımızın dışında büyük bir pazara açılmamız gerekiyor. Toplumun en önemli öğesi ailedir. Gelecek yıl 50-60 çiftimizi toplu nikâh törenimiz ile burada evlendireceğiz inşallah.” dedi.

Vali Kaymak, “Fuarlar sadece Samsun’a değil bölgemize katkı sağlıyor“

Samsun’un her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bu fuar alanının yapılması Samsun için gerçekten büyük ölçekli bir il yapma konusunda atılan çok önemli bir adım. O yönüyle öncelikle bu fuar merkezini ilimize kazandıranlara çok teşekkür ediyorum. Şüphesiz bunu daha da geliştirmemiz lazım. Ekonominin, ticaretin, turizmin ve tanıtımın temel öğelerinden birisi artık fuarlar. Valilik olarak biz de bunları çok önemsiyoruz. Burada açılışını yaptığımız fuarlar sadece Samsun’a değil bölgemize katkı sağlıyor. Biliyorsunuz önceki yıllarda Samsun, İzmir’le birlikte Türkiye’nin fuar kentiydi. Artık bu fuarlarla Samsun’un eski konumuna döneceğini düşünüyorum.” dedi.

Samsun’un bir spor, sağlık, turizm ve tarım kenti olduğunu kaydeden Vali Osman Kaymak, bu fuarların tanıtımda çok büyük önemi olduğunu belirterek, “Samsunspor da Samsun’un tanıtımında çok önemli ortak payda ve markalardan birisi. Değerli Genel Müdürümüze Samsunspor için burada bir stant açtıkları ve destek oldukları için teşekkür ediyoruz. Samsunspor da içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi aşma konusunda bize ümit veriyor. Bütün Samsunluların destekleri onlarla. Ümit edelim, Samsunspor eski ihtişamlı günlerine kavuşsun. Biz de bu konuda gayretimiz olduğu için kendimizi mutlu sayıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Kaymak, ‘2. EV’leniyoruz Fuarı’nın açılış kurdelasını ve pastasını diğer katılımcılarla birlikte keserek, fuarda yer alan stantları gezdi.


Yayın Tarihi: 07/02/2018