Türkiye’nin En Büyük Gençlik Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor


Türkiye’nin En Büyük Gençlik Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor

Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezinde açılış için geri sayım başlarken Bakan Kılıç son rötuşlar için İlkadım gençlik Merkezini gezdi.

Nisan ayının ilk haftalarında açılışının yapılması planlanan gençlik merkezinde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 16 Nisan referandum çalışmaları için Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine son aşamaya gelen İlkadım Gençlik Merkezini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BİNLERCE GENÇ İÇİN MÜKEMMEL BİR YAPI

İlkadım Gençlik Merkezi bünyesinde çok amaçlı salon, basketbol, voleybol, hentbol ve fitness salonu, 5 derslik, zeka oyunları, yemek, müzik ve folklor derslikleri, kütüphane, sporcu ve antrenör soyunma odaları, kafeterya ile fuaye alanı bulunuyor. Konumunun çok iyi planlanarak, İlkadım İlçesinin yoğun nüfusunun bulunduğu mahallelerin kesişme noktasında binlerce gence hizmet verecek olması İlkadım Gençlik Merkezini diğerlerinden ayırıyor.  Modern mimarisiyle de dikkat çeken merkez Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip.

BÖYLE BİR YAPININ İLKADIM’DA OLMASI SEVİNDİRİCİ

Yoğun bir nüfusa sahip olan İlkadım ilçesinde gençlere yönelik hizmetlerin İlkadım Belediyesi tarafından ön planda tutulduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Türkiye’nin en büyük olma özelliğine sahip bir gençlik merkezinin İlkadım’ da olması sevindirici. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla kurduğumuz sağlam iletişimler ve Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın İlçemize kazandırdığı spor yatırımları ile İlkadım’ da gençlerimizi spor etkinlikleri ile geleceğe daha güvenle hazırlıyoruz. İlkadım gençlik Merkezinde sona gelindi ve Samsun’da bulunan Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile açılış öncesi son rötuşlar için çalışmaları yerinde inceliyoruz. İlçemize kazandırdığı hizmetler için Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ederim. Gençlik merkezimiz tüm Samsunlu hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

GENÇLİK MERKEZLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Önemli bir tesisin Samsun'a kazandırılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydeden ve çalışmaları yerinde inceleyerek son talimatları veren Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Göreve geldiğimiz günden bu yana gençlik merkezlerini çok önemsiyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin dört bir yanını gençlik merkezleri ile donatıyoruz. Yaptığımız gençlik merkezleri sayesinde özellikle öğrencilerimizin eğitimlerini daha iyi, daha verimli hale getirebilmelerine katkı sağlıyoruz. İnanıyorum ki İlkadım Gençlik Merkezi, tamamlandığında tıpkı diğer gençlik merkezlerimiz gibi gençlerimizin yoğun ilgi göstereceği yerlerden birisi halini alacak. Gençlik merkezimizin Samsun'a ve geleceğimizin teminatı gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Yayın Tarihi: 18/03/2017