Türkiye’nin En Büyük Bowling Salonu Samsun’da Açılıyor


Türkiye’nin En Büyük Bowling Salonu Samsun’da Açılıyor

Samsun’da Temmuz ayında düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na kısa bir süre kala, İlkadım Bowling Salonu inşaatında da sona gelindi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’nin her ilinde başlatmış olduğu tesisleşme hamlesi tüm hızıyla sürüyor. Samsun’da yapımı devam eden  ve Türkiye’nin en büyük bowling salonu olma özelliğine sahip İlkadım Bowling Salonu’nda sona gelindi

Samsun’da Temmuz ayında düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na (Deaflympics 2017) kısa bir süre kala, Türkiye’nin en büyük bowling salonu olma özelliğine sahip İlkadım Bowling Salonu hizmete girmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin En Büyük Bowling Salonu

18 Temmuz’da başlayacak olan Deaflympics 2017 için inşa edilen salon, Türkiye’nin en büyük bowling salonu olma özelliği taşıyor. 38 laynı bulunan İlkadım Bowling Salonu’nun seyirci kapasitesi ise 360.

Deneme atışlarının başladığı salonda 8 Temmuz’da Meclis Turnuvası düzenlenecek.

İlkadım Bowling Salonu turnuva sonrasında da Bowling Federasyonunun ulusal ve uluslararası turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

Türkiye genelinde yapımı devam eden tüm tesislerin inşaatını yakından takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'de başlatılan tesisleşme hamlesiyle birlikte çok büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, “Türkiye olarak uluslararası prestijli organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda bir marka ülke haline geldi. Türkiye'de sportif alt yapı anlamında ulaşmış olduğumuz nokta dünyada sayılı ülkelerin ulaştığı bir noktada. Türkiye’nin en büyük Bowling Salonu olma özelliğine sahip olan İlkadım Bowling Salonu da ülkemizin alt yapı ve tesisleşme anlamındaki başarısını ortaya koyuyor. İnşallah 23. Yaz İşitme Olimpiyat Oyunları’nda da sporcularımız bu salonda büyük başarılara imza atarak, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaklar” dedi.​


Yayın Tarihi: 14/06/2017