Türkiye ve Fransa Enerjide İşbirliği Yapacak


Türkiye ve Fransa Enerjide İşbirliği Yapacak

Türkiye ve Fransa, yenilenebilir ve temiz enerji, enerji verimliliği, nükleer enerji, madencilik, hidrokarbonlar ve petrokimyasallar, elektrik iletimi ve ekipman imalatı alanlarında işbirliği yapacak.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği ile İlgili Anlaşmanın Onaylanması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu’nun 1 Mayıs 2017 tarihinde onayladığı anlaşma, eşitlik, egemenliğe karşılıklı saygı ve karşılıklı menfaatler temel alınarak, enerji alanında, özellikle yenilenebilir ve temiz enerji, enerji verimliliği, nükleer enerji, madencilik, hidrokarbonlar ve petrokimyasallar, elektrik iletimi ve ekipman imalatı alanlarında olmak üzere ulusal mevzuatları çerçevesinde ikili bilimsel, teknik, teknolojik, hukuki, idari ve ticari işbirliğinin geliştirilmesini teşvik etmeyi hedefliyor.

Bu çerçevede Türkiye ve Fransa enerjinin bu alanlarında ortak eğitim programları düzenleyecek, bilgi tecrübe ve uzmanlık paylaşımı yapacak, ortak yatırımları teşvik edecek, tecrübe ve uzmanlık değişimi yapacak.

Anlaşma 5 yıl için geçerli olacak ve anlaşmanın sona ermesinden en az 3 ay önce taraflardan biri anlaşmayı sonlandırma niyetini diplomatik ve yazılı şekilde bildirmediği takdirde anlaşma beşer yıllık süreler halinde otomatik olarak yenilenecek.

Kaynak: enerjigunlugu.net


Yayın Tarihi: 29/10/2017