Türkiye Muhtarlar Birliği Kurulmalı


Türkiye Muhtarlar Birliği Kurulmalı

Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden dayanışma örneği;

Başkan Öztürk: ‘Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalı’

Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, '19 Ekim Muhtarlar Günü'nde düzenledikleri programla dayanışma örneği sergiledi. Başkan Mustafa Öztürk, muhtarların sağlıklı ve teşkilatlı bir yapıya kavuşturulması için Türkiye Muhtarlar Birliği'nin kurulması gerektiğini kaydetti

Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği '19 Ekim Muhtarlar Günü' dolayısıyla Anıt Park'ta bir program düzenledi. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan muhtarlar, daha sonra Şehitlikleri ziyaret ederek dua okudu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Programda konuşan Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, '19 Ekim Muhtarlar Günü'nün ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'a, hükümete, meclise ve İçişleri Bakanlığı'na teşekkür etti.

ADAY PATLAMASI OLDU

Başkan Öztürk, "Bu günün ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, hükümete, meclisimize, İçişleri Bakanlığına ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün bakıldığında 95 yıllık Köy Kanunu ve 75 yıllık Mahalle Kanunu ile sorunlara çözüm üretmeye çalışan bir muhtarlık müessesini görüyoruz. Geçmişte iletmiş olduğumuz taleplerimizi dikkate alıp çözüme ulaştıran hükümetimiz, muhtarlığı cazip hale getirmiş ve bir aday patlaması olmuştur” dedi

BAZI TALEPLERİMİZ VAR

Muhtarların bazı talepleri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, "Muhtarların bu özel gününde kısa da olsa sorunlarına değinmek isitiyorum. 2972 sayılı Kanun çerçevesinde muhtarlık seçimlerinde adaylık usulü getirilmelidir. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 9. maddesinde değişikliğe gidilmeli, maddedeki muğlak ifadelerin yerine daha somut ifadeler kullanılmalıdır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda değişiklik yapılarak muhtarlar tarafından düzenlenecek belge ile adres kayıt işlemlerinin yapılması sağlanmalıdır. Köy ve Mahalle Kanunu yenilenmelidir. Ayrıca seçimlerde muhtarlık seçim sandıklarının ayrı olması önemlidir. Muhtarların sağlıklı ve teşkilatlı bir yapıya kavuşturulması için Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalıdır” diye konuştu.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri Anıt Park'ta ki törenin ardından, Şehitlik'leri ziyaret ederek, dualar okudu. Muhtarlar, ayrıca 2016 yılında görevi başında hayatını kaybeden Fatih Mahallesi Muhtarı Yaşar Keklik'in kabrini de ziyaret edip, dua okudu.


Yayın Tarihi: 18/10/2019