TÜÇİAD Başkanı Koçak, Murzioğlu’nu Ziyaret Etti


TÜÇİAD Başkanı Koçak, Murzioğlu’nu Ziyaret Etti

Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İş Adamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Koçak ve Agromec Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Özal, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, TÜÇİAD Başkanı Kemal Koçak, yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Murzioğlu’nu bilgilendirdi. TÜÇİAD'ın her iki ülke için de çok önemli bir dernek olduğunu ifade eden Koçak, “Dernek olarak, sadece Türk mallarını Çin'e ihraç etmekle kalmayıp, Türkiye'ye yapılacak yatırımlar konusunda da, Çinli iş adamlarının dikkatini daha fazla çekebilmek, ülkemizde yapılabilecek, özel sektördeki sanayi ve ticari yatırımlarda onların gerek finansal gerekse teknolojik desteklerini alabilme noktasında son derece etkin şekilde kullanılabilecek bir şekilde çalışma yürütüyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde etkinliklerimizi daha aktif ve kalıcı hale getirmek için, bölgedeki ilk temsilciliğimizi Agromec Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Özal'a vererek, Samsun için önemli bir adım attık” dedi.

Murzioğlu’na teşekkür etti

TÜÇİAD Derneği'nin Samsun temsilciliğine seçilmiş olmanın kendisini gururlandırdığını ifade eden Kerem Özal ise, Firma olarak yaklaşık 12 yıldır Çin Halk Cumhuriyeti ile düzenli olarak ticaret yapıyoruz, “Odamız her zaman bizim yanımızda oldu. Başkanımız Salih Zeki Murzioğlu’nun desteklerini her zaman yanımızda hissettik. Tabi ki; Çin’e bizim ürünlerimizi satmak güzel bir şey, ancak sadece Çin'e ürün satmak bizi tatmin etmeyebilir. Bugün üretimde bir dünya devi olan ülkenin sahip olduğu imalat bilgisinden, teknolojisinden ve sermaye gücünden bizim sanayicimizin muhakkak faydalanmalıdır. Yıllar önce bunu Avrupa ülkeleri başarmışlar, biz de Büyükşehir Belediyemizle, üniversitemizle, özelikle de Ticaret Odamızla birlikte hareket ederek bu yatırımları bölgemize kazandırabiliriz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 25/08/2017