TRT Belgesel ’de Yeni Yayın Dönemi Başlıyor


TRT Belgesel ’de Yeni Yayın Dönemi Başlıyor

Türkiye’nin belgesel kanalı TRT Belgesel, yeni yayın dönemine yepyeni hikâyelerle ve yeni programlarla 21 Ekim itibarıyla başlıyor

Tarihten maceraya, insan hikâyelerinden bilime kadar çeşitli kategorilerde içerikler sunan TRT Belgesel, 21 Ekim’den itibaren yeni sezonuna başlıyor. İnsan, doğa ve yaşam odaklı yapımlarını ekrana taşıyan TRT Belgesel, yeni yayın döneminde her bölümü merakla beklenen programlarının yanı sıra 8 yeni programı da izleyicilerin beğenisine sunacak.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel yapımlar

TRT Belgesel ’in yeni programı “Yüzyılımdaki Cumhuriyet” belgeselinde, Cumhuriyet’in soyut ve somut anlamını bulmak için 18 yaşındaki öğrenci Ecrin geçmişe doğru bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk sırasında son yüzyılda yaşamış, insanlığın belleğine yer etmiş değerlerin Cumhuriyet’le birlikte nasıl var olduklarına dair bazen söyleşilerle, bazen de görüntülerle tanık olunuyor.  Belgesel boyunca 18 yaşındaki bir genç ile bir öğretmen, profesör, işçi, sanatçı, bilim insanı ve yazar gibi farklı meslek gruplarından 100 yaşına gelmiş kişilerin etkileyici söyleşileri ekranlara taşınıyor. “Ulus’ta Cumhuriyet” programında ise, Sanat Tarihi Uzmanı Dr. Suna Aydın Altay ve Cumhuriyet Tarihçisi Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Türk milletinin köklü tarihine dair detayları beraber ele alacak.

TRT Belgesel yeni yayın dönemine iddialı yapımlarla giriyor

TRT Belgesel ‘in çeşitlenen ve zenginleşen ekranında sevilen yapımlar yeni bölümleriyle yerini alırken özgün yapımlar da seyirciyle buluşacak. TRT Belgesel’in sevilen yüzlerinden biri olan Reshad Strik, “Zorlu İşler” programında yeni ve maceralı işleri deneyimleyecek. “Bakınız” programında konunun uzmanlarıyla birlikte sürdürülebilirlik kavramı konuşulurken, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde futbolun hiç bilinmeyen rolü “Gol Atan Cepheye” programında ele alınacak. Teknoloji projeleriyle geleceği kodlayan gençlerin öyküleri ve başarı hikâyelerini ekrana taşıyan “Geleceği Kodlayanlar”, sıfır atık misyonunu topluma yaymayı amaçlayan “Hedef Sıfır Atık” programı ve Anadolu’nun köylerinde üreterek ve doğayla bütünleşerek yaşayan insanların hikayelerini aktaran “Gün Olur” belgeseli TRT Belgesel ‘in yeni yayın döneminde ekranlarda yerini alacak. 

TRT Belgesel izleyicisinin yakından takip ettiği yapımlar ise yepyeni bölümleriyle ekranda olacak. Aralarında “Ulak”, “Şehirden Uzakta”, “Türkiye’nin Dev Yapıları” ve “Yok Olmadan Keşfet” gibi yapımların yer aldığı belgeseller de yeni bölümleriyle ekran yolculuğuna devam edecek.


Yayın Tarihi: 20/10/2023 - 14:55