Trifokal Lensler İle Uzak ve Yakın Gözlüklerinizden Kurtulabilirsiniz


Trifokal Lensler İle Uzak ve Yakın Gözlüklerinizden Kurtulabilirsiniz

Trifokal lens tedavisi Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, Trifokal lens göz içi uygulaması ile kişinin uzak ve yakın gözlüklerinizden kurtulabileceğini söyledi.

Sağlıkta güvenle 21. yıl sloganıyla farklı branşlarda şifa dağıtan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, akademik ve güçlü kadrosuyla teknolojik yenilikleri yakından takip ederek tedavi yöntemlerine yansıtarak, misafir ettikleri hasta ve hasta yakınlarını mutlu ve huzurlu bir şekilde evlerine göndermeye devam ediyor. 

Bu kapsamda Göz Hastalıkları alanında da sağlıktaki yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Trifokal lens tedavisi ile uzak ve yakın gözlük kullananları bu sorundan kurtarıyor. 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, görme bozukluğu tedavisi yöntemlerinden biri olan trifokal lens konusunda önemli bilgiler vererek, tedavinin ardından kişinin uzak ve yakın gözlüklerinizden kurtulabiliceğini söyledi. 

Trifokal lensin yakını ve uzağı bir arada gösterme özelliğine sahip bir göz mercek olduğundan söz eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir, "Trifokal lensler, uzağı, yakını iyi görmeyi ve orta mesafede de iyi bir görüş sağlamak amacıyla geliştirilmiş lenslerdir.  Bu lenslerin gelişmesiyle birlikte, ara mesafelerde de kullanılabilecek lens ihtiyacı da ortadan kalkmış oldu. 

Ortalama 40-80 santimlik göz-ekran aralığının uzak ve yakın odak gibi rahatça görülmesini sağlayan üç odaklı yani trifokal lensler günümüzde sıkça tercih edilmektedir.

Trifokal Lensler Kimlere uygulanır? sorusunda ise;  Excimer lazerle düzeltilemeyecek kadar yüksek miyop, hipermetrop veya astigmatı olanlar , Kornea kalınlığı lazere izin vermeyenler , Kataraktlı ve yüksek kırılma kusurlu hastalar  ve göz numarasının ilerlemediği sabit olduğu hastalar olarak yanıtlayabiliriz. Bu tedavi öncesinde hastanın detaylı bilgilendirilmesi çok önemlidir. Bunun için bu tedavinin sağlıklı olabilmesi için uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. "


Yayın Tarihi: 31/10/2017