Trafikte “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Kampanyası


Trafikte “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Kampanyası

İçişleri Bakanlığı, 2019 yılını ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etti. Bu kapsamda, yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve yaya geçitlerinin kullanımının teşvik edilmesi amacıyla yeni bir kampanya başlatıldı. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla duyurulan kampanya için, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Kızılay Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyüyen şehirlerin hızla kalabalıklaşmaya devam ettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Toplumun refah kalitesi çok önemli ve burada en büyük rol trafikte. Birbirimizin haklarına saygılı olmamız, sağduyu ve farkındalıkla bunu önceliğimiz haline getirmemiz gerekiyor. Başlattıkları kampanya için Sayın İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da alanda yaptığı konuşmada, trafik kazalarına ilişkin güncel verileri paylaşarak, son 3 ayda trafikte iyileşmenin sağlanması için atılan adımlar ve yapılan uygulamalarla birlikte, trafik kazası nedeniyle kaydedilen ölüm oranlarında yüzde 36,5 azalma olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, “Eğer yaya öncelikli trafikte başarılı olursak, kaza oranlarını Avrupa Birliği ölçütlerinin çok daha altına düşüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu konuşmasını, törene katılan Bakan Ersoy’a şu sözlerle teşekkür ederek tamamladı: “Bakanlığa geldiği günden bu yana turizm zihniyetini bizim kafamızda değiştiren, Türkiye’yi turizm cenneti haline getirme konusunda hükümetimizin ortaya koyduğu iradeyi kat be kat arttıracak politikaları uygulayan Sayın Bakanımıza, yaya trafiği konusunda örnek alınacak bir adım atarken bize destek olduğu için teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Bakan Ersoy ve Bakan Soylu, öğrenciler ve engelli vatandaşlar ile birlikte 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'ndaki yaya geçitlerini kullandı. Yaya olarak meydanda gezen Soylu ve Ersoy, vatandaşlarla sohbet etti.


Yayın Tarihi: 05/02/2019