Trabzonspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay İle Sözleşme İmzaladı


Trabzonspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay İle Sözleşme İmzaladı

Trabzonspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Medical Park Stadyumu’nda yapılan törene Genel Sekreter Gençağa Meriç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen de katıldı.

Meriç: “Başarılı günler yaşayacağız”

İmza töreninde konuşan Genel Sekreter Gençağa Meriç, Pazartesi günü yönetim kurulu olarak toplantı yaptıklarını ve Ersun Yanal ile yolların ayrılması kararı aldıklarını belirterek, “Sonrasında başkanımız, yönetim kurulumuz olarak görüşmeler yaptık ve teknik direktörlüğü ile kişiliği ile bizim için ön plana çıkan Rıza hocamızla çalışma kararı aldık. Bugün buraya gelip imzaları attık. Hocamızla başarılı günler yaşayacağımıza inandığımız için bu kararı aldık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkanımız Muharrem Usta’nın özel işleri nedeniyle imza törenine gelemediğini belirten Meriç, sözlerine şöyle devam etti: “Başkanımızın aylar önceden planlanan kendi özel işleriyle ilgili yurt dışı seyahatleri vardı. Başkanımızla sürekli temas halindeydik. Başkanımız da hocamızla diyalog içerisindeydi. Başkanımız yönetimin aldığı karardan memnun. Hocamıza da güveniyor. Ersun Yanal ile görüştük, yönetim kurulunda da görüştük ve ayrılması yönünde karar verdik. Başkanımız da geldikten sonra Ersun Yanal ile yüz yüze görüşecek. Bu konuda sorun olacağını tahmin etmiyorum. Ersun hocanın anormal bir talebi yok. Tazminat gibi herhangi bir talebi yok. Başkanımızla görüşmek istedi. Yönetimin aldığı kararı kendisine tebliğ ettik ve bu şekilde ayrılık kararı verdik.”

Egemen: “Rıza hoca ile yeni bir bahar geleceğine inanıyoruz”

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen ise yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir aydır Trabzon'da hava durumu çok yağmurlu, kapalı. Ben bu sabah uyandığımda güneş açmıştı. Çok güzel bir Trabzon baharı gördüm. Hocamızla beraber yeni bir bahar mevsimi yaşayacağımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Kendisinin mütevazı kişiliği, inancı, hırsıyla kulübümüze katkı sağlayacağını düşünüyorum. Camiamıza hayırlı olsun. Geçmişi irdelemenin faydası yok. Bugünden itibaren önümüze bakıyoruz. Rıza hocamıza da güveniyoruz. İyi ve samimi işler yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalımbay: “Ekibime ve futbolculara güveniyorum”

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Trabzon gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Gerçekten hedefi olan bir camia. Ben ekibime ve futbolcu arkadaşlarıma çok güveniyorum. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bizim için sıkıntı arada gelmemiz ve bir sonraki maça kısa bir zamanın olması. İki gün sonra maç oynayacağız. Bizi tek sıkan, problem olan bu; ama ben geçmişte de zaman problemi olan böyle takımlarda çalıştım. Bizim için tek sıkıntı zaman. Onu da en kısa sürede atlatıp Trabzonspor'u layık olduğu yere getirmek için gayret sarf edeceğiz.”

Kaynak: trabzonspor.org.tr


Yayın Tarihi: 17/10/2017