Toprak Mahsulleri Ofisi 28 Ağustos’ta Fındık Alımına Başlayacak


Toprak Mahsulleri Ofisi 28 Ağustos’ta Fındık Alımına Başlayacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 21 Ağustos itibariyle Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alım yerlerinin açılacağını belirterek “28 Ağustos'tan itibaren fındık alımı başlamış olacak. Gerektiği kadar gerektiği yerde alım yerlerini açacağız” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu ve Giresun’da açıklamalarda bulundu.

Perşembe ilçesinde bir üreticiye ait fındık bahçesinde üreticilerle bir araya gelen Bakan Yumaklı, fındık alım fiyatlarının beklentileri karşıladığını belirterek “Levant grubundaki ürünler için 82,5 lira ve Giresun kategorisindekiler için de 84 liraya ek olarak 2,7 liralık bir desteğimiz var üreticilerimize. Bunlarla birlikte 3 dolar 20 cent civarında tamamen beklentiler ışığında oluşturulmuş bir fiyat. Biz buradaki memnuniyeti görüyoruz ve bizler de memnun oluyoruz. İnşallah aynı şevkle buradaki üreticilerimizin üretmelerine devam etmelerini istiyoruz" dedi.

"Gerektiği kadar gerektiği yerde alım yerlerini açacağız"

Bakan Yumaklı, fındık fiyatlarının açıklanması sonrası herkesin merak ettiği konunun alım şekilleri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

21 Ağustos itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi alımla ilgili kendi alım yerlerini açmış olacak. 28 Ağustos'tan itibaren de alıma başlamış olacak. Gerektiği kadar gerektiği yerde alım yerlerini açacağız. Özellikle alım yapılırken fındıkla alakalı nem problemi olmaması için biz üreticilerimizin kurutma hususunda çok dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyoruz. Bu hem kendileri için hem de ülke ekonomisi için önemli.”

yumaklı, satış fiyatı konusunda da üreticileri uyararak “Toprak Mahsulleri Ofisinin açıklamış olduğu fiyat referans fiyatıdır. Dolayısıyla biz üreticilerimizin bunun altında bir fiyatla satmalarını istemiyoruz. Bu konuda da eğer çok acil bir durum yoksa, üreticilerimizden bu fiyatın altında herhangi bir fiyattan ürünlerini satmamalarını özellikle istirham ediyoruz" dedi.


Yayın Tarihi: 14/08/2023 - 12:36