TKDK İl Koordinatörlüğü, Hibe Destekleri Hakkında Bilgilendirmede Bulundu


TKDK İl Koordinatörlüğü, Hibe Destekleri Hakkında Bilgilendirmede Bulundu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörlüğü, hibe destekleri ve çağrı ilanları ile ilgili basın duyurusunda bulundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörlüğünce yapılan basın duyurusu şöyle;

 “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibe desteklerini potansiyel yatırımcılarla buluşturmak amacıyla Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından ilimiz sınırları içerisinde yetkiyle faaliyette bulunulmaktadır. Kurumumuz tarafından; 101 - Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar, 103 - Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar, 302 - Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme başlıkları altında pek çok faaliyete hibe desteği sağlanmaktadır.

Resmi olarak tarihi henüz belli olmamakla birlikte, yakında kurumumuz tarafından ilan edilerek duyurulacak olan başvuru çağrı ilanı doğrultusunda Koordinatörlüğümüz tarafından başvuru kabulleri gerçekleştirilecektir. Söz konusu çağrı ilanında kurumumuz tarafından çağrı bütçesi de ilan edilecek olup; bu bütçe henüz açıklanmamıştır.

Gerçekleşmesi beklenen önümüzdeki çağrı ilanı kapsamında ülkemizde kurumumuzun faaliyeti olan iller arasında herhangi bir bütçe ayrımı yapılmaksızın ilan edilen toplam bütçeden iller kabul ettikleri başvurular ile orantılı olacak şekilde faydalanabilmektedir.

Önümüzdeki süreçte duyurulması beklenen proje çağrı ilanı ile ilgili ilimizde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır. Pek çok alt başlıkta destekleme ödemesi gerçekleştiren kurumumuzun ilimizdeki temsilcisi olan Koordinatörlüğümüzce; nitelik ve nicelik bakımından yüksek içerikli başvuru alarak, daha fazla fon aktarımının sağlanmasına ve dolayısıyla ilimizdeki istihdam ve üretime katkısının artırılmasına yönelik yatırım yapma niyeti olan her potansiyel yatırımcının TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne mutlaka uğramaları önem arz etmektedir.

Kurumumuz tarafından IPARD 2 programı kapsamında 3. Başvuru Çağrı İlanının duyurulması ile birlikte tüm detaylar Koordinatörlüğümüzce de ilan edilecek, çağrı ilanı kapsamında kurumumuzca destek verilecek başlıklar ve bütçeleri ile ilgili bilgiler duyurulacak ve ayrıca gerçekleştirilecek tanıtım ve bilgilendirme toplantıları ile tüm potansiyel yatırımcılara detaylı olarak aktarılacaktır.

IPARD 2 programı kapsamında tamamlanan 2. Çağrı ilanında ilimizde 5 adet proje kabul edilmiş olup; yatırımların gerçekleşmesi durumunda 12.177.642,52 TL toplam yatırım bütçesinin 6.088.821 TL‘lik kısmı destekleme ödemesi olarak yatırımcılara aktarılacaktır. “


Yayın Tarihi: 08/11/2017