Terme Belediyesi Bahçe Mobilyalarını Kendi Üretecek


Terme Belediyesi Bahçe Mobilyalarını Kendi Üretecek

Terme Belediyesi bünyesinde kurulan “Ahşap İşleme Atölyesinde” kentin ihtiyacı olan ahşap bahçe malzemelerinin üretimine başlandı. Başkan Şenol Kul, “Terme Belediyesi bu gün itibari ile kendi mobilyalarını üretmeye başlamıştır. Terme halkına hayırlı olsun” dedi.

Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Ahşap İşleme Atölyesinde” 6 kişilik marangoz ekibi ilçede kullanılan modern kent mobilyalarını üreterek şehrin havasını değiştirecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde yer alan atölyede harikalar yaratan marangoz ustaları, aynı zamanda ürünlerin üretiminden onarım ve bakımına kadar her türlü aşamada görev alıyor. Dışarıya oranla çok yüksek bir oranda üretim maliyetini indiren marangozhane atölyesi, 2 kişi ile başladığı çalışmalarında personel sayısını kısa sürede 6’ya çıkararak üretimini artırdı.

Piknik masasından, kamelyalara, pergolelerden, çiçeklik, saksı ve banklara kadar akla gelebilecek her türlü kent mobilyasını bu atölyede imal eden ustalar, özverili bir şekilde kentin ruhunu değiştirecek ürünlere imza atıyor.

İSTİHDAM ARTACAK, KATKI SAĞLAYACAK

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul belediye bünyesinde kurulan Ahşap İşleme Atölyesinin aynı zamanda istihdam da yaratacağını belirterek, “İlk kurulduğunda 2 kişi ile başlayan atölyemiz şimdi 6 çalışana çıktı. İhtiyaçlar doğrultusunda bu çalışan sayını daha da arttırmayı planlıyoruz. Önceden 500 liraya mal edilen bir ürünü hizmet alımı noktasında 3 bin liraya alıyorduk. Belediyemizin giderlerini azaltma noktasında da önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

DAHA İYİ HİZMET EDECEĞİZ

Başkan Şenol Kul Belediyelerin en büyük gider alanlarının başında hizmet alımları olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Yeni Büyükşehir yasası ile hizmet alanımız çok fazla büyüdü. Belediyelerin ekonomik durumunu düzeltmek ve kurumsallaşmasını sağlamak çok önemli hale geldi. Bundan sonra hizmet verirken sadece ilçe merkezimizi değil, 80’e yakın mahallemizi de düşünmek durumundayız. Şunda en çok gideri hizmet alımı noktasında harcıyoruz. Bunu daha ekonomik hala getirmek için kendi şantiyelerimizi kurduk. Bu gün itibari ile artık kendi mobilyalarını kendisi üretecek hale gelmiştir. Belediyemiz hem üretimini arttıracak hem de maliyetini azaltacağı için halkımıza daha iyi hizmet edeceğiz. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 05/11/2017