Teknopark İçin İmzalar Atıldı


Teknopark İçin İmzalar Atıldı

28 Şubat 2019’da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Giresun 2. OSB’de yer almasına karar verilen ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş’nin tescil işlemi için imzalar atıldı.

Giresun Üniversitesi’nde gerçekleştirilen organizasyonda sekiz kurucu kurum (Giresun Üniversitesi, Giresun Belediyesi, İl Özel İdare, TSO, Ticaret Borsası, 2. OSB, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Bulancak TSO) tarafından imzalar atılırken, Giresun Belediyesi adına Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu imza attı.

Planlama ile birlikte Bulancak 2.OSB içerisinde yaklaşık 10 dönümlük alan ‘Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ olarak hizmet vermeye başlayacak.

Teknoparklar, Üniversite-Sanayi iş birliği ile kuruldukları bölgelerde sanayinin gelişiminin desteklenmesi, sanayi kollarının güçlendirilmesi, yenilikçi çalışmaların yürütülmesi, her alanda verimliliğin artırılması, eğitimin girişimciliğe yönelmesi ve rekabet gücünün ulusal ve uluslararası düzeyde artırılması amacıyla kuruluyor.

Burada başta Giresun Üniversitesi akademisyenleri olmak üzere bütün bilim insanları şirket kurabilecek olup, akademisyen ve sanayicilerin girişimcilik reflekslerinin artmasıyla teknoparkın Giresun’a ve bölgeye önemli katkılar sunacağı bildirildi.

Kurulacak şirketlerin birçok avantajlı yanlarının bulunduğu, bunlardan en önemlilerinden birisinin şirketlerin belli alanlarda çeşitli vergi muafiyetlerinden yararlanmaya hak kazanması olacağı, açılacak şirketler vasıtasıyla nitelikli iş gücünün artacağı ve istihdama çok önemli katkılar sunacağı ifade edildi.


Yayın Tarihi: 05/02/2020